Vujošević: Protiv Mege smo igrali sa velikom željom, ali i manjkom pameti

Duško Vujošević
Beta

Ekipa Partizana zbeležila je pobedu protiv Mege u izuzetno uzbudljivom finišu. Crno-beli su slavili posle produžetka, a jedan od najzaslužnijih što je poraz izbegnut bio je Aleksadar Pavlović.

 

On je odmah po povratku iz povrede bio jedan od najboljih igrača na parketu sa 23 poena.

– Čestitao bih Megi na odličnoj utakmici, bili su nam težak protivnik. Što se nas tiče, u prvom poluvremenu nismo ispoštovali neke dogovore u napadu i odbrani. U drugom poluvremenu smo malo popravili skok, odigrali dosta jače u odbrani imali veću želju za pobedom, koju smo na kraju smo i ostvarili – rekao je Pavlović.

Trener Partizana Duško Vujošević je konstatovao da je ovo bila veoma teška utakmica za njegov tim.

– Mega ima dobar, kvalitetan tim, to je pokazala i u susretima pre dva dana sa Crveno zvezdom i sa nama, kada je obe utakmice u dobrom delu susreta vodila i kontrolisala. Na kraju ih blokira možda i prevelika želja u tim ključnim momentima – govorio je o protvniku, a pitom objasnio situaciju u njegovoj ekipi:

– Naša situacija je danas bila posebno složena. Komplikovana je stvar vraćanje u ekipu glavnog igrača kao što je Pavlović, posle pauze od mesec dana. Dao je veći doprinos pobedi nego što sam ja to očekivao. Takođe, primetili ste da Milutinov nije igrao potpuno spreman, jer je zadobio lakšu distorziju skočnog zgloba, ali ipak to ostavlja određene tragove i na samopouzdanje i na skoku. Moram da istaknem i da naglasim, a znaju i navijači i svi, da je igrao povređen i preko bola. Sa jedne strane nas je to limitiralo, međutim, i takav dao je dobar doprinos – rekao je strateg srpskog šampiona i nastavio: 

– Vrlo loše prvo poluvreme. Ekipa je u drugom poluvremenu pokazala veliku želju, ne mnogo pameti, ali opet neki individualni kvalitet Partizana i u ovakvom stanju je iznad Mege. Ja poštujem ove klince, dobro igraju, od određenog momenta vratili su i borbenost i disciplinu. U suštini, ako nastave da igraju ovako, sa svojim kvalitetom, bez obzira na trenutni rezultat, ne treba da se plaše plasmana u ABA ligu – zaključio je Vujošević.