Vujošević: Protivnik sam svake vrste nasilja, ali niko nije video da stolica leti ka Joviću

Duško Vujošević
Beta

Trener Partizana Duško Vujošević održao je opširnu konferenciju pred treći duel finalne serije sa Crvenom zvezdom.

 

– 2-0 za Crvenu zvezdu što je velika prednost. Drugu utakmicu smo odigrali bolje nego prvu sa dozom više čvrstine, ali možda ne dovoljno. Naša kraća rotacija je dosta toga odredila, možda na kraju i sam ishod utakmice. Sreća je remek delo, kada se igra na jednu loptu može se pričati o sreći. Prosto je tako. Svaki put kada dođe do egal situacije Amerikanci rešavaju, i vrede svaku banku koju su plaćeni – rekao je Vujošević.

Potom je priča okrenuta na situaicje iz druge utakmice kada je Stefan Jović pogođen stolicom.

– Vidim da neke situacije sa utakmicom imaju produženi eho. Bavimo se javnim poslom i u određenim situacijama interes javnosti prevazilazi pristojne stvari. Ogromna je razlika između Zvezde i Partizana. O tome sam govorio i na prethodnim konferencijama. U ovaj duel nismo ušli ravnopravno, u svakom smislu – dodao je Vujošević.

Trener Partizan je potom istakao da ne postoji snimak sporne situacije.

– Kazna da Partizan eventualnu četvrtu utakmicu igra bez publike, moram da kažem je to sporno. Ja sam za to da se stvarno uvede red na terenima što se tiče nasilja. Pored mene proleće flaša vode i niko ne reaguje već se postavlja pitanje što ja pričam sa navijačima. Ja sam protiv toga da se protiv bilo koga fizički nasrće. Ja ne sumnjam da se desilo ono što se desilo, ali moram da postavim neka pitanja. Ne postoji snimak. Normalno je da se prati utakmica, doduše sve moje reakcije su propraćene dobro. Stolicom je pogođen igrač na klupi koja ima zaštitu. Ne znam kako je došlo do takve situacije. Ako se to desilo, ja sam stvarno veliki borac protiv takvih stvari. Ali da se baš povredi baš povređeni igrač, a da niko nije video, a direktor lige kažnjava na osnovu reči delegata koji nije video to. Nebojša Ilić je odneo stolicu. Decidirano mi je rekao da nije video stolicu. Postoje dvostruki režimi, ne kažem da postoji režija, ne želim da se ogrešim. Prosto je simptomatično da niko nije video – kazao je Vujošević.