Vujošević: Radnički protiv nas uvek igra na ‘krv i nož’, nadam se da neće biti faktora sa strane

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da polufinalni duel protiv Radničkog iz Kragujevca ima uslove da pruži dobru košarku i da se nada da će njegova ekipa pobedom publici uzvratiti podršku.

– Radnički je podizao formu. Iako je izgubio važnu utakmicu u borbi za treće mesto, ne možemo ga sagledavati kroz tu jednu utakmicu već kako treba. Dobro igraju u kontranapadima, zavise od šuta za tri poena i u velikoj meri zavise od raspoloženja Marka Marinovića – rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana u subotu od 19 časova u hali Pionir igraju protiv Radničkog iz Kragujevca, prvu polufinalnu utakmicu plej-ofa Superlige
Srbije.

– U Beograd dolaze rasterćeni, bez ikakvog imperativa, a protiv nas su uvek motivisani i ‘igraju na krv i nož’. Ima svih uslova da se vidi dobra košarka i pozivam publiku koja voli dobru košarku da nas podrži, a mi ćemo se truditi da im uzvratimo pobedom – rekao je trener crno-belih.

Vujošević je kazao da se u javnosti pravi atmsfera da je plej-of više od igre i izrazio je nadu da to neće uticati na ishode utakmica.

On je posle novinarskog pitanja ocenio da su Partizan i Crvena zvezda favoriti u plej-ofu.

– Favoriti su Zvezda i Partizan, ali to ne znači da bilo koga čeka lak posao, uključujući i oslabljenu Megu. Tu ulogu favorita treba odbraniti. Uvek u sportu postoji faktor nepredvidivosti, ali ne bih voleo da se on ojača bilo čim sa strane, odnosno, nisam se lepo izrazio, da se taj faktor umanji bilo čime osim igre – dodao je on.

Trener aktuelnog šampiona rekao je da je trenutna zdravstvena situacija dobra, ali da po tom pitanju treba “dinamički posmatrati svari”.

U drugom polufinalu, u nedelju od 20 časova, igraju Crvena zvezda i Mega Vizura.