Vujošević: Sasvim je normalno da Partizan pobedi FMP!

Trener Partizana Duško Vujošević kazao je da je njegovom timu teško da igra protiv rasterećenih ekipa, ali je pohvalio svoje košarkaše za pristup meču u pobedi nad FMP-om u 10. kolu Super lige.

 

“Partizan je jača ekipa od FMP-a i to ne treba posebno naglašavati. Uz sve poštovanje, prema Konstantinu, FMP-u, Megi u manjoj meri, jer su rasterećeni protiv nas, a sasvim je normalno da Partizan pobeđuje jer je jači od tih protivnika”, rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan je pobedio sa 81:67 i tako zabeležio devetu pobedu u Super ligi.

“Da bi se razlika u kvalitetu videla na terenu, obe ekipe moraju da igraju sa istim intenzitetom. S druge strane, te ekipe ne igraju svaki dan istim intenzitetom kojim igraju protiv Partizana i Crvene zvezde, a jedino opterećenje im je da odigraju čvrsto i da daju svoj maksimum. Teško je igrati svaki drugi dan tako”, rekao je Vujošević.

Današnju utakmicu je gledalo oko 1.000 ljudi, a Vujošević se zahvalio navijačima što prate klub, a pohvalio je i svoje igrače.

“Liga je obezvređena time da osim trofeja ne donosi ništa drugo. Dobro, trofej nije mala stvar, ali ovoliko utakmica devalvira interesovanje i motivaciju i zato treba odati priznanje mojim momcima što u ovako teškoj situaciji, sa ogromnim finansijskim problemima, gde mi skupljamo novac za ratu za kaznu lige, a pare za igrače i stručni štab niko i ne pominje…Samo zahvaljujući njihovom ponašanju Partizan ima tako dobar rezultat”, rekao je Vujošević.

Trener FMP-a Milan Gurović čestitao je rivalu na pobedi.

“Vidi se da su kvalitetniji od nas. Došli smo u Pionir da skupo prodamo kožu, ali nismo našli rešenje za tandem Nikola Milutinov-Milan Mačvan. Držali smo se tri četvrtine, ali je kvalitet presudio. Pošto su mladi igrači, postoje turbulencije kod naših igrača. Neiskustvo i mladost su uzroci toga. Možda smo i napravili više nego što je potrebno i stvorili lažnu sliku da smo ne znam ni ja šta, ali je velika razlika između ABA ligaša i KLS”, rekao je Vujošević.