Vujošević: Teško je, ali sada se pokazuje karakter! Najcrnje je pred svitanje…

Košarkaši Partizana su doživeli novi poraz, 83:77 u 6. kolu ABA lige, pa im je ovosezonski učinak 2-4 u regionalnom nadmetanju, a 0-3 u Evrokupu, u kome u sredu gostuju ruskom Krasnom oktobru. Uoči novog putovanja, trener crno-belih Duško Vujošević analizirao je aktuelni trenutak šampiona Srbije.

– Pored svih problema koje imamo od ranije, imamo problem i sa lošom sinhronizacijom kalendara Jadranske lige i Evrokupa. Česta putovanja zaista nam predstavljaju problem, a svaki poraz u sadašnjoj situaciji predstavlja nam dodatni problem i smanjuje nam entuzijazam – rekao je Vujošević.

Trofejni stručnjak bio je prilično zatvoren za priču o eventualnim pojačanjima, međutim iz njegovih reči moglo se zaključiti da je klub iz Humske na pragu dovođenja novih (ili možda dobro poznatih) imena. Takođe, najavljen je i povratak rekonvalescenata – Milana Mačvana i Dragana Milosavljevića.
– Očekujem Mačvanov povratak, on danas ide na testove, ali realno je da bude u sastavu u sledećem meču ABA lige, protiv MZT-a. Takođe, očekuje nas i skoriji povratak Dragana Milosavljevića, što će biti značajno za ovu ekipu. Naravno, biće mu potrebno vreme da se uhoda i moraćemo da mu pomognemo, kako bi on kasnije pomogao nama. Nismo daleko od rešenja za poziciju plejmejkera. Ono što je najvažnije je da zadržimo dobru atmosferu i da imamo iole pristojne rezultate, kako bi povratak povređenih igrača i dolazak pojačanja imao efekat u daljem toku sezone – dodao je Vujošević.

Istakavši da ima naznaka da će se situacija u redovima srpskog šampiona popraviti u naredom periodu, strateg Parnog valjka je rekao:
– Sada je teško, ali ovo je situacija u kojoj se pokazuje karakter, zato mislim da je tačna ona crnogorska izreka – Najcrnje je pred svitanje. Moramo da radimo i da se borimo na svakom treningu ili utakmici, da ti dobri trenuci dođu što pre – kaže Vujošević,

Za kraj, Vujošević je pohvalio odnos navijača prema klubu:
– Navijači pokazuju možda i veću ljubav nego prethodnih sezona, kada je bilo većih rezultata – zaključio je prekaljeni trener.

Košarkaši Partizana u utorak ujutru putuju u Volgograd, a utakmica sa Krasnim oktobrom na programu je u sredu od 17 časova.