Vujošević: Turci osećaju kolektivnu grižu savesti, svesni su da to više nikad ne sme da se ponovi

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je njegova ekipa odigrala dobar meč protiv Banvita, ali da crno-beli nisu imali dobra rešenja u momentima kada se utakmica lomila.

– Banvit je dobra ekipa koja ima svoj prepoznatljiv način igre i nije slučajno što su prvi vrhu tabele. Mislim da smo odigrali kvalitetan meč. U odlučujućim momentima kada se utakmica lomila, onda kada je bilo najvažnije, nismo našli najbolja rešenja, pre svega, u napadu – rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras posle produžetka u Bandirmu od Banvita sa 85:90 u sedmom kolu Grupe E Evrokupa.

– Banvit je toliko dobra ekipa da pomoć koju su imali od sudija i u Beogradu i ovde, njima zaista nije potrebna i nikome ne služi na čast – dodao je Vujošević.

Trener Partizana je naveo i da ljudi u Turskoj iskreno žale zbog onoga što se desilo u Istanbulu kada je navijač Crvene zvezde ubijen pred duel sa Galatasarajem.

– Moram da naglasim da se ovde oseća kolektivna griža savesti i da je ljudima iz košarke neizmerno žao što se to desilo. Shvataju da je taj gubitak ne može da se nadoknadi, ali prepoznaju da je to simbol da nešto tako nigde i nikada više ne sme da se desi – rekao je Vujošević.