Vujošević: U košarci nema slučajnih povreda, ne znam da li će Milutinov igrati u sredu

Trener Partizana Duško Vujošević imao je kratko izlaganje nakon poraza od Crvene zvezde u prvoj utakmici polufinaa ABA lige. Vujoševć je u prvi plan istakao povrede svoje ekipe.

 

Naime, povrede oka su zadobili Nikola Milutinov i Aleksandar Pavlović.

– Zvezda je povela sa 1-0 seriji što nije mala prednost, ali daleko od toga da je posao završen. Nismo imali strpljenja u organizaciji u dobrom delu utakmice. Prvo poluvreme, naš protivnik je imao devet skokova u napadu što je nedozvoljeno. Činjenica je da je povreda oka Milutinova od strane Blažiča veliki hendikep. On je jedan od osnovnih igrača i jedini centar. Mnoga rešenja su adaptirana toj situaciji. Takođe, Pavlović je primio udarac. Pavlović je dobio udarac u prvom napadu, povraćao je na klupi. Četvrta utakmica protiv Zvezde, tri povređena igrača, dva puta je ”krivac” bio Blažič. Ima vrlo malo slučajnih povreda u košarci – rekao je Vujošević koji je bio uptan da li će Milutinov moći sutra da igra.

– Ne mogu da kažem. On oseća veliki bol. Da je mogao igrao bi večeras – zaključio je Vujošević.

Druga utakmica polufinalne serije igra se već u sredu u 21 čas, tada će takođe domaćin biti Zvezda, dok je treći meč, na Partizanovom terenu, zakazan za subotu. Eventualna četvrta i peta utakmica biće na programu 19, odnosno 22. aprila.