Vujošević u svoju ODBRANU: Reagujem burno zbog teške situacije

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je večerašnja pobeda protiv Mege veoma važna za njegov tim i istakao da je svaka njegova rekacija na terenu uzrokovana teškom situacijom u klubu.

– Veoma važna pobeda za nas. Došli smo u takvu situaciju da je svaka utakmica važna i na tu važnost računaju naši protivnici i svi ‘treći’ koji su zainteresovani. Partizan ima naznake da na fajnal-foru može da bude opasnost, pa možda hoće da se obezbede – rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Megu sa 89:80 u 11. kolu Jadranske lige.

– U prvom poluvremu jako dobar pristup, imali smo 21 skok više protiv Mege koja je atletski dobra ekipa. Mega oscilara, a kad je zainteresovana kao večeras vrlo su nezgodan protivnik – kazao je Vujošević i dodao da ga je pozitivno iznenadio veliki broj navijača na večerašnjem meču.

Vujošević je krajem treće isključen zbog dve tehničke greške, koje je dobio zbog protesta i prigovora, a ta odluka ga je razljutila.

– U svim mojim reakcijma ima nervoze koja je prouzrokovana situacijom u timu – kazao je Vujošević.

Partizan je i dalje bez plejmejkera, a Vujošević je večeras nekoliko puta pomenuo da crni-beli nemaju para za pleja, ali i da nije zadovoljan što mediji stalno licitiraju imenima.

– Ovaj što je otišao u Žalgiris je tražio garancije, mi tu garanciju nismo mogli da damo. Raznorazni mutavi, koji su mene gađali na utakmici, oni kao znaju ko se meni sviđa – rekao je Vujošević.

On se još jednom zahvalio NIS-u na sponzorstvu i podsetio da Telekom više nije sponzor Partizana.

– Telekom više nije sponzor. Telekom uslovljava da se promeni trener Partizana da bi bio sponzor. Pošto su korisnici Telekoma i naši navijači neka prate reakciju i ako ostane ovako neka nađu drugog provajdera – rekao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović rekao je da Partizan mora ozbiljnije da shvati ulazak u treću četvrtinu.

– Očekivali smo tešku utakmicu kao što se i pokazalo na kraju. Prvo poluvreme je bilo dobro, ali smo ušli komotno u drugo što su oni iskoristili. Moramo mnogo ozbiljnije da shvatimo ulazak u treću četvrtinu. Ipak, zadovoljan sam pobedeom. Mega je dobra ekipa od koje
smo očekivali da će igrati do kraja – kazao je Pavlović.