Vujošević: Uvek je teško i biće još teže, ali pružićemo maksimum

„Crno-beli" u nedelju od 21.00 u hali Pionir dočekuju ekipu iz Kragujevca u utakmici osmog kola košarkaške Superlige Srbije.

– Bez obzira što smo ih tri puta pobeđivali ove sezone, uvek je teško i biće još teže. Bitno nam je da sprečimo njihov šut sa distance i brze kontre, a da iskoristimo našu visinsku prednost –, rekao je Vujošević.

U prvom duelu ovih timova u domaćem šampionatu Partizan je slavio u gostima sa 76:69.

– Radnički je kvalitetan i ambiciozan protivnik. Cilj im je da se i naredne sezone takmiče u Jadranskoj ligi, a pritom da izbegnu plaćanje od 150.000 evra. Njima je to jako bitno, pa im je tako svaki meč izuzetno zančajan, samim tim i ovaj. Igraju brzo i sa mnogo šuteva za tri poena i to sa pozicija četiri i pet. S druge strane, igraju sa nižom postavom, ponekad sa kombinovanim odbranama –, dodao je Vujošević.

Šef stručnog štaba Partizana je naveo da se zdravstveni bilten ekipe popravlja.

– Izašli smo iz poslednja dva duela isprebijani. Ritam je takav da povreda nema vremena da se istretira. Nikola Milutinov nije potpuno spreman, primio je udarac u Železniku i odigrao je tamo dobro uprkos velikom bolu. Aleksandar Pavlović je takođe nešto bolje –, istakao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić izrazio je nadu da će ekipa trijumfovati i četvrti put ove sezone protiv Radničkog.

– Meč koji nam predstoji je jako bitan. Važno je da što bolje uđemo u njega, kao i da pružimo maksimum. Nadam se da ćemo uspeti ponovo da ih pobedimo –, rekao je Andrić.

Partizan u Superligi zauzima drugo mesto sa 13 bodova, odnosno šest pobeda i jednim porazom, dok je Radnički treći sa 11 bodova, zabeležio je četiri trijumfa iz sedam mečeva.