Vujošević: Važnija nam je utakmica sa Cedevitom, čestitam Lokomotivi na pobedi

Trener Partizana Duško Vujošević priznao je posle poraza od Lokomotive u Krasnodaru (73:84) u 12. kolu Top 16 faze Evrolige da su mislima bili u poslednjem kolu regionalnog takmičenja, koje odlučuje sa kog mesta će crno-beli na fajnal-for ABA lige.

– Čestitam Lokomotivi na pobedi, oni su kvalitetna ekipa i na papiru su bolji od nas, to su i preneli na teren. Nismo dobro branili pik, nije tu bilo kolektivne odbrane. Ista je greška kao u Beogradu, kada je u pitanju čuvanje Lihodeja, za koga znamo da je odličan šuter. U Beogradu nas je to naučio, iako smo i pre te utakmice znali, i ovde smo pustili da dođe do nekih otvorenih pozicija. Meč je završen, samim tim i sva naša razmišljanja o njemu. Sve je usresređeno na ono što je pred nama i od čega nam jako puno toga zavisi – istakao je trener crno-belih, a prenosi klupski sajt.

Vujošević je priznao i da su glavom već bili na meču poslednjeg kola ABA lige, koji je zakazan za ponedeljak od 20:45 u Pioniru i odlučuje sa kog mesta će Partizan na završni turnir.

– Nama je ipak u glavi bila, za nas važnija utakmica u ponedeljak sa Cedevitom, koja ima sedam, osam dana za pripremu za taj meč, a mi iz ove situacije moramo da igramo tu jako važnu utakmicu – istakao je Vujošević.