Vujošević: Velika želja nam Dangubić, Milutinov će obeležiti novu sezonu

Trener Partizana Duško Vujošević govorio je za 'Novosti' o viđenju budućnosti kluba, o transferu Bogdana Bogdanovića i odnosima unutar kluba.

Trofejni stručnjak će pred sobom u sledećoj sezoni imati možda i najteži zadatak u čitavoj karijeri, s obzirom da je klub ostao bez mesta u Evroligi, a uz to suočava se sa velikim finansijskim problemima.

– Nije prvi put da krećemo od početka. Želim da ostanu Tepić i Dalo, važno je i da se Milosavljević oporavi, a velika želja je Dangubić. Ostaju Andrić, Šalić, Gagić i Milutinov, koji bi trebalo da obeleži sezonu. Bezbradica će imati ulogu u timu, potom Aranitović pa mladi Marinković, Glišić… – rekao je Vujošević.

Šef stručnog štaba crno-belih ponovo je prokomentarisao odluku kluba da proda Bogdana Bogdanovića Fenerbahče Ulkeru.

– Klub je došao u situaciju da ga proda zbog obeštećenja, pa sam morao da prihvatim tu vrstu realnosti. Smatrao sam da bi trebalo da ostane još godinu dana i da bi u tom periodu još napredovao, kao što je to učinio u Superligi. To je bila moja želja, ali svako ima svoj put – dodao je Vujošević.

Transfer srpskog reprezentativca je omogućio isplatu dugovanja bivšim košarkašima, međutim Vujošević navodi da je iznenađen pisanjima medija da je klub zaradio 1,3 miliona evra od Bogdanovićevog prelaska u turski tim.

– Klub nije dobro prošao, iako je 1,3 miliona veliko obeštećenje koje se plaća u dve rate. Trebalo je da ta suma bude isplaćena odjednom. Na sve to, menadžer Aleksandar Rašković je uzeo proviziju od šest odsto na ime Bogdanovog ugovora u Partizanu, ali i 20 odsto od obeštećenja. Postoji papir kao aneks ugovora o nekom konsaltingu, ali ne razumem o čemu se radi, verovatno će to bolje objasniti onaj ko je potpisao, predsednik, menadžment i Upravni odbor – naveo je Vujošević.

U poslednje vreme srpski mediji pominju da je nezavidna finansijska situacija dovela i do sukoba na relaciji Duško Vujošević – Predrag Danilović.

– Nekog velikog sukoba nema, ima razmene mišljenja, u jednom momentu su bile tenzije jer je on smatrao da nije funkcionalno što prozivam politiku države prema klubu. S druge strane, ja pričam u svoje ime, ne u ime Partizana i snosim svu odgovornost – istakao je Vujošević u intervjuu za „Novosti”.