Vujošević: Zbog odnosa države prema klubu izgubili smo većinu sponzora!

Duško Vujošević
Beta

Trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević još jednom napomenuo da su za teško stanje u njegovom klubu odgovorni državni organi. Upravo takva situacija u klubu, prema Vujoševićevim rečima, utiacala je na to da crno-beli odustanu od nastupa u Evropi naredne sezone.

 

Partizan je u teškoj finansijskoj situaciji i to je jedini razlog što smo doneli odluku da istupimo iz Evrokupa. Primorani smo na takav postupak. Situacija je teška zbog lošeg odnosa države prema klubu. Zbog takvog odnosa smo izgubili većinu sponzora – rekao je Vujošević za Informer.

Uprava košarkaša Partizana odlučila da se crno-beli sledeće godine ne takmiče u Evrokupu. Šokantna odluka ipak nije toliko bila neočekivana. Izazvana je velkim finansijskim problemima zbog kojih se očekuje pravi egzodus igrača. Već su otišli Mačvan i Pavlović, a očekuju se da im se priključe Tepić, Milosavljević i Milutinov.

Strateg crno-belih smatra da njegove kritike nisu uticale na takav scenario.

Partizan je prvo ostao bez novca, pa sam ja počeo da iznosim kritike, nije bilo obrnuto. Pokušao sam svojim izjavama da ukažem koliko je teška situacija u klubu – dodao jeVujošević.

Partizan je prošlu sezonu završio bez osvojenog trofeja, a narednu će sasvim izvesno započeti za znatno podmlađenim sastavom.