Vujošević: Želimo da učešće u Evroligi završimo dostojanstveno

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će utakmica protiv Žalgirisa u Evroligi biti veoma važna za njegov tim, iako nema rezultatski značaj.

Šampion Srbije dočekuje litvanski tim u pretposlednjem kolu Top 16 faze Evrolige, a to je poslednji meč koji će “crno-beli” odigrati kao domaćini u Kombank Areni.

Vujošević je govorio i o kadrovskim problemima, naveo da će Tarenz Kinzi biti kažnjen zbog kršenja klupske discipline, ali nije previše vremena izdvojio za komentarisanje predstojeće emisije “Utisak nedelje”.

– Mi ćemo igrati kao da utakmica ima kvalifikacioni značaj, tako joj pristupamo…Utakmica ima značaj rejtinga, stalo nam je da učešće u Evroligi završimo na dostojanstven način – rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da je njegov tim ispunio očekivanja u takmičenju i pokazao da je ravnopravni protivnik.

– Ovo jeste hipotetički, ali mislim da smo bili u kompletnom sastavu sa (Leom) Vestermanom, a posebno (Draganom) Milosavljevićem, uz dolazak (Davisa) Bertansa, da bi se borili za plasman među osam najboljih. Ali, i ovako smo postigli veliki uspeh, a svaka utakmica u Evroligi je obaveza i trofej za sebe. Još nije momenat za sumiranje učinka u Evroligi, takmičenju koje je po kvalitetu i težini iznad svih ostalih – rekao je Vujošević.

Vujošević je dodao da su crno-beli ove sezone ispunili ciljeve, imajući u vidu tešku finansijsku situaciju i probleme sa povredama.

– Prolazna vremena su nam bolja nego što smo očekivali, plasirali smo se u polufinale Jadranske lige i došli na korak od plasmana u Evroligu, a da smo na nekim utakmicama bili kompletni ekipa bi imala i više šanse da udje medju osam najboljih u Evropi – naveo je trener crno-belih.

Trener Partizana je pozvao publiku da dodje u Arenu, ne samo da bodri tim, već i da vidi neke velikane iz protivničke ekipe, naglasasavajući da je to možda poslednji put da će Šarunas Jasikevičus igrati u Beogradu.

– Možemo utakmicu da dobijemo, mada neće biti lako. Oni su tipični predstavnici litvanske škole, brzi su, trče kontranapade, šutiraju za tri…Verujem da će publika uživati u meču – kazao je Vujošević.

On se osvrnuo i na situaciju sa Amerikancem Tarenzom Kinzijem, koji je otišao na preglede u SAD, ali kasni sa povratkom u Srbiju.

– Trebalo je juče da dođe, njegov menadžer je obavestio klub da će se vratiti nedelju dana kasnije, ali ne da igra, već da ide na terapije i prisustvom podrži ekipu. Kinzi je napravio ozbiljan disciplinski prekršaj i prema njemu će se postupiti u skladu sa pravilima kluba. Nisam srećan, očekivao sam da će biti u timu, on se dobro uklopio i borio, puno će nam nedostajati, ali koga nema, bez njega se mora – konstatovao je Vujošević.

Trener Partizana i predsednik JSD Partizan nije želeo da komentariše predstojeće učešće u emisiji “Utisak nedelje”, gde će se naći “oči u oči” sa prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem

– Potpuno sam skoncentrisan na treninge i utakmice, priča van toga vodi se da bi se Partizanu obezbedio ravnopravan tretman. To što neko shvata kao lični sukob, a na momente je i bilo uvreda i gubljenja stila, to je sve pokušaj da se klubovima u Sportskom društvu Partizan obezbede što bolji uslovi i u svrhu obaveštavanja javnosti kakva je situacija – zaključio je Vujošević.

Utakmica 13. kola Top 16 faze Evrolige između Partizana i Žalgirisa igra se u petak od 20.45 sati u Beogradskoj Kombank Areni.