Vujošević: Zvezda je osvojila ABA ligu, ali ne znam šta se toliko slavi?

Ekipa Partzana nastavlja takmičenje u Superligi duelom u Železniku protiv FMP-a, međutim trener Duško Vujošević se najviše osvrnuo na Crvenu zvezdu i njeno osvajanje ABA lige.

Zvezda je osvojila ABA ligu i dobila čestitke od svih, pa i od nas. Ne znam šta se to toliko slavi, da li što je Zvezda osvojila regionalno takmičenje i ušla u Evroligu ili što je eliminisala drugi klub – rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

 

„Nije lako raditi u ovakvim uslovima, Zvezda je uz pomoć države napravila tim”

 

Strateg crno-belih je još jednom podsetio na tešku situaciju u kojoj njegovi igrači rade:

– Ekipa nije redovno plaćana i u takvim uslovima nije lako raditi. Verovatno ima još ekipa u sličnoj situaciji, ali samo Partizan pravi rezultate. Sa druge strane Zvezda je uz veliku pomoć države napravila kvalitetan tim, nije iznenađenje što smo ispali u polufinalu. Ako hoćete da osujetite naš projekat i klub, demorališete igrače, onda je to ovaj način.

Trener Partizana se potom dotakao izjava Nebojše Čovića nakon osvojenog trofeja.

– To ne priliči godinama tog čoveka. Osvajali smo trofeje i trofeje, imamo svetlu prošlost, a imaćemo i budućnost – dodao je Vujošević.

Vujošević je, kao i mnogo puta ranije ove sezone, rekao da se „Partizan uništava politički”.

Apsurdna je politička odluka da se uništava KK Partizan, reč je o čoveku koji je ostrašćen i radi to iz ličnog animoziteta. Bilo je slučajeva u prošlosti, za vreme Franka bilo je zabranjeno da se navija za Barselonu, a zna se kakav je to klub – jasan je trener crno-belih.

Kada je u pitanja kazna KLS, koju je Partizan morao da plati, kako bi nastavio sezonu, Vujošević je naveo:

Suspenzija KLS zbog neisplaćenih obaveza dodatno je otežala finansijsku situaciju u klubu, to sve kontroliše jedan klub, gde je mehanizam iz politike prebačen u sport. Novi direktor nije ušao u analizu tih kazni, a podsetiću da je kazna za to što mi nismo dobili pehar, koji je završio kod navijača, daleko manja nego za moje skidanje sakoakazao je Duško Vujošević.