Vujošević: Zvezda je sada priterana uza zid, a tada je najopasnija

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Crvenom zvezdom u trećem meču finala plej-ofa da je njegova mlada ekipa pokazala da sazreva, što nije lako u uslovima u kojima radi ove sezone.

– Mislio sam da ćutim celu konferenciju. Ne bi bilo kazne, a i onako napravite kolaž od onoga što ja pričam. Ovo je bio veoma težak meča, kao i svaki u plej-ofu. Igrati protiv Zvezde je velika muka i veliko breme. Ovaj meč sigurno nisu dočekali lakomisleno. Sada su priterani još više uz zid i tad su najopasniji. Ubacili smo neke važne šuteve. Ova mlada ekipa pokazala je da izrasta i da sazreva. Nije lako igrati u situaciji u kojoj se mi nalazimo, pred praznim tribinama. Danas smo igrali za one koji nas vole, a nisu mogli da budu tu – kazao je Vujošević.

Ovom pobedom Partizan je poveo protiv Zvezde sa 2:1 u finalnoj seriji i za odbranu titule potreban mu je još jedan trijumf.

– Navijati za Partizan danas je plemstvo. Daleko smo od kraja. Nadam se da ćemo jednu od sledeće dve utakmice rešiti u svoju korist. Ako popravimo igru, moramo da se skoncentrišemo gde smo pravili greške i ne dozvolimo protivniku da iskoristi taj prostor – istakao je Vujošević.

Trener crno-belih apelovao je i da u završnici finalne serije sude najiskusniji srpski arbitri.

– Vidim da se oba kluba zalažu za regularno suđenje. Možda bi ove dve utakmice mogle da sude sudije sa najvećim iskustvom iz prve grupe, oni imaju najveći rejting. Da oni iznesu ovo breme. Budućnost srpske košarke zavisi od toga, da se pokaže da stvari mogu da se dovedu do kraja na miran način – kazao je Vujošević.

Na pitanje novinara da li crno-beli mogu već u subotu u četvrtom meču kao gosti da odbrane titulu, Vujošević je rekao:

– Kada se stave neke stvari u kladionici, jedino što je sigurno da u Crnoj Gori pobeđuje Milov DPS. Naravno da može da se desi da Zvezda dobije četvrtu utakmicu.

On je dodao i da centar Dejan Musli nije igrao jer ima blaži oblik upale pluća.
Centar crno-belih Đorđe Gagić izjavio je da ekipa mora da napravi još jedan veliki i težak korak.

– Jako teška i bitna pobeda, bez obzira na ovaj preokret imamo još jedan meč koji moramo da dobijemo. Još igramo u gostima, moramo da se spremimo i uđemo 100 posto srcem, kao i na prethodna dva meča – rekao je Gagić posle meča.loading...