VUJOVIĆ BRUTALNO ISKREN: “Biti selektor Srbije više je KAZNA nego čast i privilegija”

Veselin Vujović
Beta

Bivši rukometaš Metaloplastike i proslavljeni jugoslovenski reprezentativac sada je selektor reprezentacije Slovenije. Sa ovom ekipom je prošle godine uspeo da se domogne svetske bronze, a o aktuelnoj situaciji u srpskom rukometu govorio je u emisiji "Talasanje" na Radio Beogradu.

 

Reprezentacija Srbije je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu upisala pet poraza, uz samo jednu pobedu nad Islandom.

Član čuvene generacije šabačke Mataloplastike smatra da je trenutna situacija u trofejnom sportu u Srbiji veoma loša: 

– Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se to blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svestan šta je kriterijum da neko bude selektor – navodi Vujović i dodaje da je teško pronaći izlaz iz situacije u kojoj se nalazi srpski rukomet.

– Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo poverenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki boljitak. Došli smo u jednu situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada na našem rukometu malo da bismo mi mogli da uradimo nešto – rekao je Vujović za emisiju “Talasanje” , a prenosi RTS.