ZA NASTRADALU DECU: Navijači Partizana spremaju oproštaj zbog kojeg će plakati cela Beogradska arena (FOTO)

Košarkaši Partizana i Reala u četvrtak od 20.30 igraju četvrti meč plej-ofa Evrolige, a taj susret će imati neobičan početak.

printscreen/rts

Crno-beli vode u seriji sa 2-1, a ni na ovom meču neće moći da računaju na Kevina Pantera koji odrađuje poslednji meč suspenzije zbog tuče u Madridu.

Ipak, pre meča se priča mnogo više o ljudskoj tragediji jer su osmoro mališana i jedan radnik obezbeđenja stradali u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Maloletni K. K. (13) ubio je devetoro ljudi i ranio još sedmoro.

Ovo je do sada nezabeležni događaj u istoriji Srbije, a od petka počinje trodnevna državna žalost.

Mnogo se pričalo o tome da li će meč biti odigran, Željko Obradović, trener Partizana, poručio je da je drugi termin praktično nemoguć, pa će se meč odigrati iako je malo kome sada do košarke.

Navijači Partizana su odlučili da se na svoj način poklone preminulima i od njih oproste. I dok je Partizan odlučio da neće biti puštana muzika sa razglasa i da će biti održan minut ćutanja, navijači su najavili svoju akciju.

Poznata stranica „Treš romantizam“ apelovala je na sve koji mogu da pre dolaska u Arenu kupe jedan cvet koji će biti položen oko terena u čast poginuloj deci.

Bila bi ovo zaista nezapamćena scena na košarkaškim terenima.