“ZA OVO SMO SE BORILI”: Od danas svi jedva čekamo Mundijal, a “Orlovi” imaju VAŽNU PORUKU za navijače Srbije!

Fudbaleri Srbije
Beta

"Pokazali smo kako se bori za dres Srbije, ne kako se igra najlepši fudbal, jer nismo igrali najbolje u ovim kvalifikacijama, već kako se bori i zbog toga smo u Rusiji."

Pogodak Aleksandra Prijovića u 74. minutu overio je vizu za Rusiju i izmamio dugoočekivani osmeh koji je sinoć ozario lica mnogih. Posle osam dugih godina, Srbija se konačno plasirala na veliko takmičenje!

 

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je sinoć na stadionu “Rajko Mitić” pobedila Gruziju sa 1:0 u poslednjem 10. kolu Grupe D kvalifikacija.

Veliko veselje navijača usledilo je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, koje se kasnije sa tribina preselilo i na ulice glavnog grada.

Emocije nisu sakrivali ni vidno uzbuđeni fudbaleri, dok je junak odlučujućeg trijumfa nad Gruzijom Aleksandar Prijović istakao da je sanjao trenutak da postigne gol za nacionalni tim.

Može se reći da je ovo najveći gol u mojoj karijeri. Sanjao sam da postignem jedan bitan gol za državu. Srećan sam zbog plsamana, zaslužili smo ovo. Kada sam dao gol, zahvalio sam se Bogu, jer sam ceo život sanjao ovo, da mi se ovakva šansa ukaže, uživao sam u trenutku – rekao je Prijović za RTS.

 

Danas svi slavimo, iako sinoćni, odlučujući meč, nije bilo lako gledati. Posebno u prvom poluvremenu, kada su se mnogi i uplašili da bi “Orlovi” mogli da prokockaju i svoju poslednju šansu. 

Jalova igra, bez šanse, polušanse… U nekim trenucima gosti su delovali opasnije, pa su tako u nekoliko navrata “zapretili” srpskom golmanu. Taj grč, koji je na početku vladao u redovima našeg tima, može da opravda veliki pritisak koji su imali reprezentativci posle “kiksa” u Austriji.

“ZA OVO SMO SE BORILI”

Defanzivac Nikola Maksimović kazao je da je ekipa od starta kvalfikacija verovala u plasman na SP.

Presrećni smo, za ovo smo se borili. Verovali smo od početka, znali da možemo kao tim da ostavimo srce na terenu. Nije bilo lako, jer su gotovo svi pre večerašnje utakmice pričali da je dobijena, ali to je najteže. Mislim da smo zasluženo pobedili, iako je bilo teško. Prvi smo bili na tabeli gotovo tokom celih kvalfikacija, a ovom pobedom smo to potvrdili – poručio je Maksimović.

Imali smo veliki pritisak pred ovu utakmicu. Hteli smo strpljivo da igramo, znali smo da ćemo imati šanse, a s druge strane nam je bilo najbitnije da ne primimo gol iz neke naivne prilike. Najsrećniji sam u ovom trenutku. Hvala ljudima što su nas podržali. Pokazali smo kako se bori za dres Srbije, ne kako se igra najlepši fudbal, jer nismo igrali najbolje u ovim kvalifikacijama, već kako se bori i zbog toga smo u Rusiji – rekao je Nemanja Matić, koji je pet minuta pre svih saigrača iz reprezentacije izašao na teren pred početak drugog poluvremena.

– Pričali smo nekoliko minuta u svlačionici i sve je bilo jasno. Nisam mogao da čekam, želeo sam da što pre počnemo i završimo. Nadam se da publika nije ljuta zbog prvog poluvremena, jer smo se posle duže vremena plasirali na SP. Raduje me što ćemo moći da predstavimo Srbiju na Mundijalu – objasnio je Matić.

 

Srbija je kvalifikacije u Grupi D završila na prvom mestu sa 21 bodom, dva više od Irske, a četiri više od Velsa. Austrija četvrta sa 15, dok je Gruzija peta sa pet, a Moldavija poslednja, šesta sa dva boda.