ZA PET GODINA PROMENILI DESET TRENERA: Na klupi Vojvodine od sad sedi DRAGAN IVANOVIĆ!

Dragan Ivanović
Printscreen

Vojvodina predstavila novog šefa stručnog štaba Dragana Ivanovića, koji je potpisao ugovor na čak pet godina.

 

Vojvodina je ekspresno odredila naslednika Nenadu Lalatoviću koji je rezigniran napustio Novi Sad nakon “turbulentnih dešavanja unutar kluba”, a u narednoj polusezoni će na klupi “stare dame” sedeti Dragan Ivanović.

Doskorašnji trener Napretka, sa kojim je ostvario zapažene rezultate u dosadašnjem delu Superlige, bio je prvi “pik” novog predsednika Dušana Mijića i njegovih saradnika.

Odličan trener koji je maksimalno posvećen svom radu. Gde god je radio ostavio je dubok trag. Znamo da je Napredak nerado čuo da ga mi želimo… Ovom prilikom čestitam novom treneru i želim da mu poželim da ostvari što bolje rezultate – kazao je Mijić na početku konferencije za medije.

Zanimljivo je da je nova uprava odlučila da Ivanoviću ponudi dugoročni ugovor (čak pet godina) uprkos tome što je u poslednjih pet godina, dakle od 2011. godine do danas, Vojvodina promenila čak desetoricu trenera! 

U svom prvom obraćanju novinarima na “Karađorđu” Dragan Ivanović je istakao da je on kao Novosađanin, odnosno Rumenčanin, veoma počastvovan što je postavljen na ovako “značajnu i obavezujuću funkciju”.

Uzimajući u obzir da je Vojvodina ‘stara dama’, starija od svih nas, ovo mi daje obavezu na dobar rad i odlične rezultate. Najmanje što želim je da nastavim sa dobrim igrama i rezultatima… Pokušaćemo da osvojimo Kup i da doguramo što dalje u kvalifikacijama u Ligu Evrope. Šta ćemo u svemu tome uraditi, zavisi od toga da li će se ovaj tim zadržati i pojačati – kazao je on.

Dragan Ivanović je 2005. godine postao direktor omladinske škole ČSK-a, da bi već naredne preuzeo rukovođenje prvim timom. Na čelu ovog čelarevskog kluba bio je do ovog leta kada je stigao u Napredak i ekipu preuzeo od Bogića Bogićevića koji je napustio klub zbog zdravstvenih problema.

Sa Napretkom je u polusezoni ostvario dobar rezultat (10 pobeda, 5 remija i 6 poraza) i klub sa 35 bodova zauzima visoko četvrto mesto na tabeli.

Okupljanje fudbalera Vojvodine zakazano je za 8. januar.