ZABRINUT ZA SRPSKI FUDBAL: “Zvezdina pobeda je ostvarena bez DOMINACIJE, igra Srbije zahteva ANALIZU”

Radomir Antić
print screen/youtube.com/InsideSoccer

Srbija je pod Antićevim vođstvom uspela da obezbedi poslednje veliko takmičenje pre Rusije, a mnogi se i danas sećaju harmonije koja je vladala u svlačionici "Orlova" .

 

Antić je u intervjuu za “Blic” dao svoje viđenje aktuelne situacije u srpskom fudbalu, koja je prema njegovim rečima dosta lošija nego što rezultati pokazuju. Kvalifikacioni ciklus je za našu selekciju bio uspešan, ali je ipak potrebna dodatna analiza učinjenog:

– U interesu budućnosti je da se izvede analiza, jer u kvalifikacijama nije sve bilo perfektno. Mnogo se govori o sistemu igre koji mora da bude prilagođen onome što nudi ekipa, a ne obrnuto. I nije u pitanju samo Sergej Milinković-Savić. Očigledno je da su naši momci malo izgubili samopouzdanje u poslednje dve utakmice. To je bilo vidljivo u duelu sa Gruzijom – rekao je Antić za Blic.

Antić navodi da se problemi u našem fudbalu gomilaju, iako su najveći klubovi našli  mesto u grupnoj fazi Lige Evrope:

– Crveno-beli jesu došli do rezultata protiv Kelna, ali on je lažan. Nije bilo dominacije. Nije samo poenta da se prođe, već da se Evropa iskoristi da se donese neka nova kultura, disciplina. Partizan u revanšu protiv Skenderbega treba da igra u Humskoj, nadam se da će sve lepo da prođe. I dalje sam zabrinut za srpski fudbal koji ima problem i toga moramo da budemo svesni. Rezultati sada stoje, samo se postavlja pitanje šta uraditi i pretvoriti ih u bolju atmosferu – navodi bivši selektor naše zemlje.