Zadovoljstvo u FK Rad: Hvala Bogu što su se ostali rezultati namestili, zaslužili smo baraž

Pomoćni trener Rada Dragoslav Milenković rekao je da su njegovi fudbaleri zasluženo izborili baraž utakmicu sa Metalcem za opstanak u Superligi.

– Hvala Bogu da su se ostali rezultati u prvenstvu namestili, da su bili u našu korist. Mislim da smo profesionalnim pristupom, uprkos problemima zaslužili ovo – rekao je Milenković agenciji Beta.

Rad je u poslednjem, 30. kolu na Banjici pobedio Spartak iz Subotice sa 2:1 i tako izborio 14. mesto u Superligi, pa će u doigravanju za opstanak u elitnom društvu igrati sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

– Produžili smo našu nadu. Nadamo se najboljem u baražu, verujemo da protiv Metalca možemo da izborimo opstanak, koji smo uprkos velikim problemima u klubu zaslužili – ocenio je Milenković.

Rad su u duelu protiv Subotičana predvodili Dragoslav Milenković i Slađan Nikolić, umesto šefa stručnog šaba Setvana Mojsilovića, koji je odsustvovao zbog zdravstvenih problema.

– Svi u klubu su presreći zbog rezultata, pogotovo kada znamo kroz šta smo sve prošli tokom sezone. Ekipa je profesionalno pristupila utakmici i pokazala da ima karakter – dodao je Milenković.

Baraž utakmice za ulazak u Superligu igraće se 1. i 4. juna. Prvi meč odigraće se u Gornjem Milanovcu, dok se tri dana kasnije Metalac i Rad sastaju na Banjici.