Fudbalski savez Kosova zabranio je Crvenoj zvezdi da odigra humanitarnu utakmicu u Gračanici, preneo je RTS.

 

Zvezda je nedavno najavila da će 9. maja posetiti Gračanicu, gde će odigrati prijateljsku utakmicu u sportskom centru “Dragan Džajić” sa istoimenim klubom.

Karte za ovu utakmicu se već prodaju, a sav prihod namenjen je pedijatriji, odnosno porodilištu bolnice u Gračanici. To je trebalo da bude četvrto uzastopno gostovanje Zvezde južnoj srpskoj pokrajini.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je zabrana Zvezdine utakmice velika sramota Prištine i onih koji ne daju da se odigra humanitarna utakmica za porodilište.

Ne daju da se igra prijateljski revijalni meč ne reprezrentacije, nego Crvene zvezde koja godinama pomaže porodilišta na Kosmetu. Svi smo u Srbiji složni u osudi toga, ovo ne može da prođe bez reakcije međunarodne zajednice – rekao je Đurić za RTS.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri smatra da bi utakmica uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda i da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera.

Odluku Fudbalskog saveza Kosova, kojom se fudbalskom klubu Crvena Zvezda zabranjuje učešće na humanitarnoj utakmici u Gračanici, osudio je i Pokret socijalista.

Zahtevamo od međunarodne zajednice da hitno reaguje, osudi i sankcioniše, po ko zna koji put, skandalozno i nedopustivo ponašanje Prištine – navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.loading...