Zajednica superligaša nezadovoljna odnosom FSS-a prema klubovima

Zajednica superligaša izrazila je danas nezadovoljstvo statusom klubova u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) i saopštila da nije ispoštovan dogovor iz marta.

– Klubovi Super lige kao esencija srpskog fudbala u Skupštini FS Srbije imaju samo 12 delegata, a ne 16 što bi bilo logično. Zbog ovakvog statutarnog rešenja četvrtina klubova Super lige nema pravo glasa u najvišem organu FSS-a – navodi se u saopštenju Zajednice.

Iz Zajednice smatraju da nisu adekvatno zastupljeni u Izvršnom odboru FSS, iako je statutarna obaveza predsednika FSS-a da formira Izvršni odbor u čijem će sastavu biti trećina predstavnika klubova.

Na sednici je zaključeno da nije sproveden dogovor iz marta meseca, kada je sačinjena radna grupa predstavnika FSS-a i klubova, da se izvrši rekonstrukcija Izvršnog odbora i ostalih organa FSS-a, kao i da se sprovedu kompletne reforme u toj organizaciji.

– Suština ovih zahteva je da profesionalni klubovi koji čine najkvalitetniji deo fudbalske organizacije ne budu marginalizovani, kao do sada, prilikom donošenja ključnih odluka, jer je to u interesu celokupnog srpskog fudbala – piše u saopštenju Zajednice.

Predsednik Zajednice superligaša Zvezdan Terzić, koji je i vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, ušao je u otvoreni sukob sa predsednikom FSS-a Tomislavom Karadžićem.

Zvezda je tražila Karadžićevu smenu, a Disciplinska komisija FSS-a suspendovala je Terzića na šest meseci, jer je neovlašćeno ušao u sudijsku svlačionicu tokom utakmice crveno-belih sa Napretkom. Skupština FSS-a održaće se u sredu.