“ZAJEDNO GLEDAMO TRKE FORMULE 1” Bivši šef Ferarija otkrio detalje iz života Mihaela Šumahera

Nekadašnji šef tima Ferrari u Formuli 1 i predsedik organizacije FIA, Žan Tod, otkrio je da Mihael Šumaher nastavlja da se oporavlja od nesreće na skijanju koju je doživeo 2013. godine.

Mihael Šumaher
beta

Informacija o zdravlju Mihaela Šumahera bilo je malo u proteklom periodu. Razlog za to je taj što njegova porodica želi da očuva njegovu i njihovu privatnost. Međutim, tokom intervjua za Radio Monte-Carlo, Žan Tod je otkrio da često ide u posetu Šumaheru. On je naveo i da su njih dvojica zajedno pratili trku za VN Nemačke na TV-u, prenosi magazin Sun.   

– Uvek sam obraziv sa ovakvim izjavama, ali tačno je. Gledao sam trku zajedno sa Mihaelom u njegovom domu u Švajcarskoj. Mihael je u najboljim rukama i o njemu se brinu svi iz kuće. On ne odustaje i nastavlja da se bori – otkrio je Tod.

Žan Tod je otkrio da Šumaher ima poteškoća u komuniciranju.

– Njegova porodica se bori jednako jako kao i on. Naravno, naše prijateljstvo nije isto kao što je bilo nekad. Razlog za to je što nemamo istu komunikaciju kao ranije. Teško mu je, ali on nastavlja da se bori. Isto je i sa njegovom porodicom i prijateljima – dodaje Tod.

Ros Bron, direktor Forumle 1, takođe je jako blizak sa sedmostrukim šampionom Formule 1. On je početkom godine rekao da podržava porodicu Šumahera da se ne eksponira u medijima.

– Konstantno sam u kontaktu sa Korinom (Šumaherovom ženom), i totalno se slažem sa njihovom odlukom. Mihael je oduvek bio osoba koja je držala do svoje privatnosti – navodi Bron.

Krajem godine treba da izađe dokumentarni film o Mihaelu Šumaheru. Pretpostavlja se da će se u tom filmu pojaviti i sam Šumaher. To bi zapravo bilo prvi put da je on snimljen u svojoj kući, nakon nesreće koja ga je umalo koštala života.