ZAKASNELA REAKCIJA: Jokić je postao MVP još pre mesec dana – imamo dokaz! (FOTO)

printscreen

Ako je neko i sumnjao – sada je dilema rešena – Nikola Jokić je MVP NBA lige!

Srbija ove godine definitivno ima čime da se ponosi. Osim što je Nikola Jokić MVP najjače lige na svetu, Vasilije Micić je MVP Evrolige, dok je Miloš Teodosić bio najbolji u Evrokupu.

Jednom rečju – dominacija!

A, ono što je posebno zanimljivo jeste to da smo svi unapred “znali” da će naš Somborac biti najbolji na svetu. Ili bolje rečeno – verovali smo. Jer, kako ne verovati čoveku koji košarku igra “onako kako njemu odgovara”?

Tako je kladionica Meridian već 17. maja Nikolu Jokića proglasila za MVP-a najjače košarkaške lige na svetu. Tada su svi singl standard tiketi na kojima se nalazila igra “Jokić MVP regularnog dela sezone” bili rezultovani kao dobitni i to – pre samog izbora MVP-a!

Jokić je odigrao 72 utakmice, svaku u sezoni i u proseku beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencija u proseku. Gađao je 56% iz igre, 38,8% za tri i 86,8% sa linije penala.

I znate šta još? Postao je tek treći evropski igrač koji je poneo ovo laskavo priznanje, ali i prvi igrač Denvera i prvi Srbin. Oism toga, Jokić je postao najniže draftovani MVP u istoriji NBA lige, pošto je 2014. godine bio 41. pik.

I mogli bismo ovako “do sutra” da nabrajamo šta je sve postigao, ali verujemo da mnogo toga znate i sami.

Prema tome, ostalo nam je samo da mu “skinemo kapu”.

Bravo, Nikola!