Žalgiris: Marjanović i publika najjači aduti Crvene zvezde

Trener Žalgirisa Gintaras Krapikas rekao je danas da njegovi košarkaši moraju da zaustave Bobana Marjanovića ako žele da pobede Crvenu zvezdu u Evroligi.

– Naravno, u Zvezdi se ističe Boban Marjanović, a mi ćemo morati da se odbranimo od njega. Ne smemo da počnemo utakmicu sa manjkom koncentracije, nadam se da smo naučili to iz duela u Atini i Barseloni – rekao je Krapikas za sajt Evrolige.

Košarkaši Žalgirisa i Crvene zvezde će se sastati u šestom kolu Grupe E Top16 faze Evrolige, a u dosadašnjem delu imaju isti skor, pobedu i četiri poraza.

– U istoj smo situaciji kao i Crvena zvezda, u smislu rezultata. Međutim, oni igraju drugu utakmicu zaredom kod kuće, a mi na strani – kazao je Krapikas i dodao da je velika prednost Zvezde „podrška bučnih navijača”.

Košarkaš Žalgirisa Darijus Songaila rekao je da su košarkaši Zvezde fizički odlično pripremljeni i da igraju „jaku odbranu”, a takođe je apostrofirao Marjanovića.

– Naši visoki igrači Robertas Javtokas i Arturas Gudaitis su veoma jaki i mislim da će moći da čuvaju Marjanovića pod košem. Zvezda igra mnogo bolje na svom terenu, što je i normalno s ozbirom na to kakvu publiku ima iza sebe – rekao je Songaila.

Utakmica između Zvezde i Žalgirisa igraće se sutra od 20.45 u Beogradskoj areni.