Zaneti: Ljubav između mene i Intera trajaće zauvek

Argentinac će, posle igračke karijere, postati sportski direktor u svom omiljenom klubu.

Legendarni kapiten Intera Havijer Zaneti rekao je da nikada neće zaboraviti oproštaj od navijača milanskog kluba i priznao da je jedva uspeo da zadrži suze.

– Bilo je potrebno mnogo truda da zadrži suze, ali plakao sam u sebi. Pred očima su mi prolazile slike fantastičnih godina koje sam proveo ovde. Ponosan sam što sam nosio ovaj dres, ljubav između mene i Intera trajaće zauvek – rekao je Zaneti za Skaj Italija.

Fantastični Argentinac koji je u Inter stigao davne 1995. godine iz Banfilda, na kraju sezone završiće igračku karijeru, ali će ostati u klubu kao sportski direktor.
– Nije bilo lako doneti ovu odluku, ali mislim da sam dao sve što sam imao, iako se i dalje osećam dobro, fizički i mentalno – poručio je 40-godišnji fudbaler, koji se zahvalio svim saigračima, a posebno zemljaku Estebanu Kambijasu, jednom od retkih koji i dalje nosi dres Intera, a bio je član tima koji je 2010. godine predvođen Žozeom Murinjom osvojio “tripletu”.

Zaneti je u dresu Intera odigrao 857 utakmica i osvojio pet titula u Seriji A, Ligu šampiona, četiri nacionalna kupa, četiri Superkupa Italije, Kup UEFA i Svetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je 145 puta i postigao pet golova.