Zaposleni u Rukometnom savezu Srbije odriču se 10% svojih zarada za pomoć ugroženom narodu!

Sport u Srbiji se digao na noge! Pomoć ugroženom stanovništvu se nastavlja.

Rukometni savez Srbije se odazvao apelu Ministarstva omladine i sporta i Vlade Republike Srbije, kako bi pomogao stanovništvu ugroženom poplavama, i uplatiće novčana sredstva, a svi zaposleni u Rukometnom savezu Srbije će se odreći 10% svojih zarada. Savez je takođe obezbedio i sredstva koja su najpotrebnija evakuisanom stanovništvu – pelene, konzervirana hrana, sredstva za ličnu higijenu, voda za piće, sve ono što su prihvatni centri odredili kao najpotrebnije. U tu svrhu su i prethodnih dana bila angažovana sva vozila Rukometnog saveza Srbije.

– Pored dosadašnje pomoći upućene ugroženima Rukometni savez Srbije je odlučio da sav prihod od karata sa dve predstojeće utakmice naših reprezentacija, 7. juna sa reprezentacijom Češke i 15. juna protiv reprezentacije Slovenije, a koje će se igrati u našoj zemlji, uplati za pomoć rukometnim klubovima sa postradalihteritorija – istakao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Od kako je na snazi vanredna situacija, Rukometnom savezu Srbije se svakodnevno obraća veliki broj naših reprezentativaca iz inostranstva, kao i iz Srbije koji žele da pomognu. U Francuskoj su rukometaši skupili pomoć u neophodnoj robi, koja će se u najkraćem roku dopremiti u Rukometni savez Srbije.

Svi članovi Rukometnog saveza Srbije, sportisti, kao i ljubitelji rukometa, koji to do sada već nisu učinili, mogu da uplate novčana sredstva za pomoć postradalima i za saniranje šteta od poplave na namenski račun koji je otvorila Vlada Republike Srbije:

DINARSKI RAČUN: 840-3546721-89, svrha uplate za otklanjanje vanrednih okolnosti – poplave

DEVIZNI RAČUN: 01-504619-100193230-000000-0000