Zaređali: Šesti trijumf crno-belih

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu 74:65 (21:13, 17.15, 19:21, 17:16) i zadržali četvrto mesto u ABA ligi posle 19. kola.

Crno-beli su rano stekli desetak poena prednosti i dobrom završnicom to vođstvo održavali, Igokea je smanjila na koša zaostatka pet minuta pre kraja, ali jako odbranom Partizan prelama meč.

Dragan Milosavljević i Milan Mačvan su sa po 13 poena bili najefikasniji u redovima crno-belih, dok je Mihajlo Andrić dodao 12 u šestoj uzastopnoj pobedi.

Igokeu je sa 18 poena predvodio Marko Čakarević uz 6 skokova i 5 izgubljenih lopti, dok je dva poena manje uz 7 skokova imao Bunić.

Partizan je već posle pet minuta imao desetak poena prednosti, ravnomernom raspodelom poena i solidnom odbranom crno-beli su to vođstvo održavali tokom većeg dela meča.

Igokea bi povremeno smanjila na 4-6 poena razlike, ali su domaći na to uvek odgovarali mini serijom kojom bi vraćali razliku na +10.

Serija promašaja Partizana na startu poslednjeg perioda donela je Igokei poratak u meč, Čakarević i Bunić su pogađali za koš zaostatka, ali crno-beli trojkom Murića i jakom odbranom na tri vezana napada rivala opet “beže” na ovaj put nedostižnih deset poena prednosti.

Partizan ima 12 pobeda na četvrtom mestu, jednu manje od trećeplasirane Cedevite, a dve više od glavnog konkurenta za plasman u plej-of Union Olimpije.

U sledećem kolu crno-beli gostuju MZT-z u Skoplju, dok Igokea dočekuje Metalac.

Navijači Partizan pozdravili su svog trenera Duška Vujoševića crvenim karanfilima, a prilikom njegovog ulaska u halu sa razglasa je puštena muzika iz kultnog filma “Davitelj protiv davitelja” Slobodana Šijana.
Agreisvnom igrom od prvog minuta i sjajnom realizacijom iz reketa, Partizan već polovinom prvog perioda stiže do osetnih šest poena prednosti protiv Igokee (10:4). Bunić prekida seriju crno-belih, ali Milosavljević trojkom ostavlja Partizan na distanci, da bi Andrić i Gagić u završnici odvode srpskog šampiona na sigurno rastojanje – 21:13.

Predvođeni Džonatanom Džonsom, igrači Igokee vežu nekoliko odličnih napada te smanjuju zaostatak na četiri poena, ali Gagić zakucavanjem prekida nalet gostiju (23:17). U drugom periodu znatno je opao ritam, jaki dueli često se sekli igru, što je odgovaralo crno-belima koji iako sa samo tri koša za četiri minuta, uspevaju da održe solidnu prednost (28:19).

Ubrzo Marinković donosi Partizanu prvu dvocifrenu prednost, gosti koriste dve greške domaćina i brzo smanjuju zaostatak, ali crno-beli održavaju stečenu razliku do kraja poluvremena – 38:28.

Nakon dva minuta bez poena, Pavlović postiže prvi koš u drugom poluvremenu, ali Igokea ipak ulazi u bolji ritam te koševima Bunića i Čakarevića smanjuje zaostatak na 42:35. Bunić je sa još dva koša održavao Igokeu u igri, ali Mačvan i Milosavljević, te Andrić trojkom držali crno-bele na sigurnom odstojanju (52:43).

U istom ritmu igralo se do kraja treće četvrtine, Bunić, Radukić i Katnić su šutevima sa distance održavali Igokeu u životu, ali je Partizan uvek imao pravi odgovor, poenima sa penala, ili iz reketa preko Milutinova, održavao dvocifrenu prednost do kraja perioda – 57:49.

Crno-beli loše šutiraju na otvaranju poslednje četvrtine, Milutinov, Pavlović i Dalo ne realizuju napade, što Igokea koristi te preko Džonsa, Čakarevića i Burića stiže na samo koš zaostatka na polovini perioda (59:57). Tajm-aut Vujoševića ne dekoncentriše goste, Bunić veže dva koša, ali posle poena Milosavljevića sa penala, Murić postiže važnu trojku (67:63).

Potom su crno-beli vezali nekoliko odličnih akcija u odbrani, koje Milosavljevič, Mačvan i Murić pretvaraju u dvocifrenu prednost i prelamaju meč za konačnih 74:65.