ZAŠTO JE NOVAK ZAKAZAO KONFERENCIJU? Povreda lakta zahteva mirovanje, Đoković PROPUŠTA ostatak sezone?

Novak Đoković
print scren/you tube/ATPWorldTour

Najbolji srpski teniser će najverovatnije propustiti poslednji Gren slem sezone a verovatno i završnicu Dejvis kupa u kome Srbija igra polufinale.

 

Đoković je zbog povrede lakta odustao od završnice Vimbldona, a lečenje zahteva mirovanje i pauzu koja može potrajati i puna tri meseca.

– Na sledećem pregledu će se znati da li ova procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije – kaže lekar reprezentacije Srbije Zdenko Milinković a prenosi Sportski žurnal.

Šta će biti kasnije, zavisiće od narednog pregleda i dijagnoze, ali realno je očekivati da je Đoković blizu odluke da stavi tačku na ovu sezonu. Pauza će zahtevati dodatne pripreme za šta je potrebno dosta vremena. S obzirom da je  turnire u poslednjem tromesečju sezonemnogo puta osvajao, možda je i najracionalnije da Nole uzme pauzu do kraja godine, potpuno se izleči i onda i onda ponovo navali na teniski vrh.

Naravno, sve će biti jasnije posle konferencije za medije koju je Novak planira da održi u Beogradu.

– Ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvek bila velika briga – rekao je doktor Milinković uz konstataciju da je predaja meča protiv Berdiha bila jedino racionalno rešenje u tom trenutku.