‘Zaustavićemo propadanje stadiona OFK Beograd’

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da je stadion OFK Beograda uknjižen kao vlasništvo Grada i da je to prvi korak ka rekonstrukciji tog objekta.

 

Vesić je, posle sastanka sa rukovodstvom OFK Beograda, podsetio da Omladinski stadion postoji 58 godina i da se nalazi u vlasništvu Grada Beograda, ali da Grad taj stadion do sada nikada nije uknjižio kao svoju imovinu.

U međuvremenu, klubu je istekao ugovor o zakupu koji je imao sa gradom, koji prethodna rukovodstva nisu želela da produže i tako se ovaj klub, ne svojom krivicom, našao u veoma teškoj situaciji. Stadion je svakog dana propadao tako da je postao nebezbedan za gledaoce i fudbalere a, nažalost, i ruglo grada – kazao je Vesić.

– Pre skoro godinu dana, odmah pošto je sadašnje rukovodstvo Skupštine grada izabrano, sastali smo se sa delegacijom OFK Beograda i dogovorili korake kako bi se ovaj problem rešio. Danas s ponosom mogu da kažem da smo uknjižili Omladinski stadion kao vlasništvo grada, što je bio osnovni preduslov da počnemo sa rešavanjem ovog problema. Posle današnjeg sastanka mislim da smo našli put da problem konačno rešimo – naveo je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da je obavestio rukovodstvo OFK Beograda da će gradska vlast u narednim nedeljama obezbediti saglasnost Ministarstva sporta, ali i da je otpočeta procedura procene vrednosti stadiona od Uprave javnih prihoda.

– To su preduslovi koje moramo da ispunimo kako bi Grad Beograd oglasio Omladinski stadion na prodaju. Prodaja će se vršiti na tenderu. Nadamo se da će ljudi koji vode OFK Beograd obezbediti partnere koji će kupiti stadion. Jasno je da stadion ne može da menja namenu i da mora da ostane mesto za sportska takmičenja. Ali, kupovina stadiona će omogućiti da on bude rekonstruisan i uređen – naveo je Vesić.

Predsednik Upravnog odbora OFK Beograd Drakče Dimitrijević rekao je da je stadion zbog lošeg stanja predstavlja opasnost i za igrače i za posetioce, što je istovremeno i razlog da taj klub ima ograničenu licencu za nacionalna takmičenja.