Zbog nove povrede Lučića, Đorđević poziva Simonovića na pripreme

Zdravstveno stanje reprezentativaca koji posle napornih sezona imaju probleme sa povredama navodi selektora Aleksandra Đorđevića da na spisak doda nova imena .

Kada najverovatnije u utorak, Aleksandar Đorđević selektor reprezentacije Srbije, u Kući košarke, obelodani 18 kandidata za Svetsko prvenstvo u Španiji, na njemu će gotovo sigurno biti i novih imena kojih nije bilo na širem spisku od 29 igrača.

Tu novost diktira zdravstveno stanje reprezentativaca koji posle napornih sezona imaju probleme sa povredama.

Vladimir Lučić (25), bivši kapiten Partizana koji je prošlu sezonu proveo u Valensiji, propustio je Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. zbog povrede leđa.

Nije ni započeo sezonu u španskom klubu, a kad se izlečio, kročio je na parket u nekoliko utakmica, ali je tada povredio zglob noge.

Usledilo je lečenje, pa operacija, i praktično je počeo da igra u martu u timu koji je osvojio Evrokup i plasirao se u Evroligu.

Međutim, Lučić ponovo ima problem sa leđima.

Ni drugi internacionalac na poziciji trojke Vladimir Micov (29) još uvek nije fit, posle bolesti koja ga je odvojila od dresa CSKA u finalu VTB lige.

To je za posledicu imalo reakciju stručnog štaba, koji je nagovestio Marku Simonoviću, kapitenu Crvene zvezde, da planira obaveze u narednom mesecu.

Okupljanje kandidata je 9. jula u hotelu Zira, kada i zvanično počinju pripreme državnog tima.