Zbog ovih sportista ‘GORI’ Jutjub: Njihovi snimci najpopularniji su na internetu (VIDEO)

U poslednjih nekoliko godina svetskim tenisom vladaju četiri imena - Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej. Osim nadmoći na terenu, oni dominiraju i na Jutjubu na kome su njihovi snomci najgledaniji. Portal Dnevno.rs za vas je napravio listu snimaka pomenute četvorke na koje su gledaoci kliknuli najviše puta.

Listu ćemo započeti od Rodžera Federera koji je najduže na teniskoj sceni. Reklamu za „Gillette” koju je Švajcarac snimio zajedno sa argentinskim fudbalskim superstarom Lionelom Mesijem ima skoro 34 miliona pregleda na Jutjubu.

Ako u obzir uzmemo samo video snimke na kojima je neko od ove četvorice tenisera jedini ”glumac”, onda je, kada je u pitanju Federer, opet po sredi reklama za „Gillette”. Rodžer u njoj neverovatnom preciznošću skida konzervu sa glave jednom od pripadnika tima koji je snimao reklamu, a video je pregledan skoro 10 miliona i 300.000 puta.

Rafael Nadal je sledeći na našoj listi, a i njegov najgledaniji video je u vezi sa reklamirenjem nekog proizvoda. Ovoga puta je u pitanju telekomunikaciona kompanija „Vivo” koja u svom prezentovanju koristi lik 14-strukog osvajača Gren slem titula kroz godine. Na njega je kliknulo 7 miliona i 700 hiljada ljudi.

Zanimljiv je i Rafin video snimak na kome je zajedno za Federerom, a i on je pregledan preko sedam miliona puta. Njih dvojica prilikom zajedničkog intervjua prosto ne umeju da prestanu da se smeju.

Endi Marej, kada je u pitanju broj pregleda na Ju Tjubu, drži poslednje mesto među ovom četvorkom. Ali, konačno smo u njegovom slučaju videli malo tenisa.

Britanac je protiv Mikaela Ljodre 2012. godine na Australijan openu odigrao zaista spektakularan meč sa velikim brojem vrhunskih poteza koji su oduševili teniski svet. Veliko je uživanje gledati ovaj klip koji je do sada pregledan više od pet miliona puta.

Najbolje smo sačuvali za kraj – Novaka Đokovića. Srbin je po ko zna koji put u protekloj deceniji oduševio domaću i svetsku javnost po peti put osvojivši Australijan open. Nije zgoreg da podsetimo da mu je to ukupno osmi Gren slem trofej u karijeri.

Kada je u pitanju Nole, njegov najgledaniji video nije u vezi ni sa reklamom, a ni sa nekom od mnogobrojnih majstorija. Njegova Jutjub priča vraća nas u 2014. godinu, Rolan Garos i meč sa Žoaom Souzom.

Interesantna scena viđena je tada u mini-pauzi koja je nastupila zbog kiše prilikom Đokovićevog meča sa portugalskim teniserom. Tokom kratkog predaha, Nole se združio sa skupljačem loptica i zajedno su se obreli pod kišobranom. Čak mu je Srbin poklonio flašicu soka, a publika je njihovo zabavljanje mogla da posmatra na velikom video bimu.

Dečak koji živi u gradu Ambois, udaljenom 200 kilometara od Pariza, dao je intervju za zvanični sajt Rolan Garosa, ali i za mnoge druge francuske medije.

– Kada sam video Đokovića da prilazi stolici, dotrčao sam da mu dodam kišobran, ali nisam ni sanjao šta će se desiti. Novak je otvorio kišobran i rekao mi da sednem pored njega. Nisam verovao svojim očima. Mislio sam da takve stvari ne smeju da se rade na zvaničnim mečevima Roland Garosa. Đoković je video da sam iznenađen i odmah je počeo da razgovara sa mnom. Pitao me je koliko imam godina, gde živim, koliko dugo treniram tenis, a zatim mi ponudio flašicu vode. Bio sam van sebe! Nije mala stvar pričati 10 minuta sa svojim idolom i jednim od najboljih tenisera današnjice – rekao je prošle godine francuski tinejdžer.

Sliku i priliku toga kakav je čovek najpoznatiji Srbin na svetu do sada je videlo skoro deset i po milona ljudi. Uživajte i vi:

Naredni njegov snimak po gledanosti jeste detalj sa meča između njega i Federera kada je lopticom pogodio devojku koja stoji tik do mreže i skuplja loptice. Trenutak kada joj Nole džentlmenski prilazi i izvinjava joj se videlo je 7,5 miliona ljudi.

Naravno, ova lista ne može da prođe bez neke od Novakovih imitacija. U ranoj fazi karijere Đoković je često oponašao svoje kolege zbog čega su se poneki i ljutili, ali on nije hteo ništa više nego da se našali. Na video snimak koji se nalazi ispod kliknulo je nešto više od 4,5 miliona osoba.

 

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta sporta pratite na našoj Facebook stranici – SportDnevno.rs, kao i na Twitteru @Sport_Dnevno_rs.