‘Zbornaja’ preveliki zalogaj: Srbija pretrpela i drugi poraz od Rusije u futsalu

Futsal selekcija Srbije izgubila je u prijateljskoj utakmici od Rusije sa 0:1, pa je na taj način naša reprezentacija pretrpela i drugi poraz od 'Baćuški' u dva dana.

Duelima u Novom Sadu i Beogradu sa selekcijom Rusije, futsal reprezentacija Srbije nastavila je sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje će naša zemlja organizovati 2016. godine.

Kao domaćin Srbija nema obaveza u kvalifikacijama, ali selektor Aca Kovačević koristi priliku da što bolje uigra tim za kontinentalnu smotru koja će početkom 2016. godine biti održana u Beogradu.

Tako su futsal reprezentativci Srbije u ponedeljak i utorak odigrali dve kontrolne utakmice sa jednom od najboljih selekcija sveta, reprezentacijom Rusije. Rusi su oba puta bilo bolji i slavili rezultatom 3:2 u Novom Sadu, odnosno 1:0 u Beogradu.

– Imali smo odlične testove protiv Rusa, potrebne su nam ovakve utakmice i posle dužeg vremena igrali smo u najjačem sastavu, ako se izuzme povređeni Marko Pršić. Publika je mogla da uživa, a zadovoljan sam onim što su pružili igrači. Uz malo sreće, mogli smo i da zabeležimo bolji rezultat, ali Rusi imaju zavidan kvalitet i biće sigurno jedni od najvećih favorita za titulu i u Beogradu 2016. godine – izjavio je selektor Kovačević.

Podsećamo da će Srbija biti domaćin Futsal EP 2016. godine (od 2. do 13. februara) a do kraja tekuće godine “Orlovi” će odigrati još četiri kontrolne utakmice sa selekcijama Malte, Gibraltara i Rumunije (x2).