ZDRAVKO MAMIĆ NAHVALIO CRVENO-BELE: “Zvezda je bila na aparatima, a onda je došao on…”

Za njega je Zvezda institucija...

Zdravko Mamić
print screen/you tube.com/ Alfa Beta

“Alfa i omega” zagrebačkog Dinama, pa i fudbala u Hrvatskoj i poznati sportski radnik Zdravko Mamić u razgovoru za spske medije istakao je da Srbija ima mnogo više talenta nego Hrvatska.

– Što se tiče talenata, tu nema dileme, u Srbiji ih ima više. Uostalom, duplo ste veća zemlja od Hrvatske. Postoje statistike koje kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrhu Evrope po proizvodnji talenata. Poenta je u nečemu drugom. Moj brat Zoran i ja smo napravili klub gde smo uvek štitili interese Dinama. Iako smo to krvavo platili optužnicama, uvek smo želeli maksimalan novac da dođe u Dinamo. Imali smo predloge da prodamo Modrića za milion, dva ili tri, a da će meni neko privatno dati još pet ili deset miliona evra. Ključ svega je to što sam štitio interese i imidž Dinama, nisam želeo jeftino da prodajem, i bio sam nezgodan pregovarač, to je imidž koji me prati godinama – isakao je Mamić i dodao da je po njegovom mišljenju najbolji pregovarač Danijel Levi iz Totenhema.

– Ko od njega kupuje igrača – dobije slom živaca. Ali, on uvek ima robu. Dakle, bitno je ceniti sebe. I ne ići na prvu loptu. Jako ja važno da imaš snage da kažeš – ne!

Za razliku od navijača, Mamić ističe da budno prati kubove iz regiona i navija za njih.

– Inače, kad god se povoljno završi utakmica Zvezde u Evropi, ja već zovem i čestitam. Posle Dinama, uvek ću navijati za svaki klub sa ovih prostora – istakao je Mamić i dodao.

– Do dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba, nažalost uvek se o Zvezdi govorilo samo kao o bivšem prvaku Evrope i sveta. Na stranu što sam prijatelj sa Terzićem, ali da se ne lažemo, njegovi rezultati su kolosalni. Četiri uzastopne titule u Srbiji, dve grupne faze Lige šampiona, dva proleća u Evropi. A, podsetiću, dok on nije došao, Zvezda je bila priključena na respirator. Ona je i danas opterećena određenim balastima iz prethodnog razdoblja, što je onemogućava da bolje radi i dodatno raste.