ZDRAVLJE SPORTISTA NA PRVOM MESTU: Ovo je NAJVAŽNIJI USLOV za održavanje Olimpijskih igara

Veliki novac je u pitanju...

printscreen/youtube.com/Olympic

Širom sveta počela je vakcinacija protiv korona virusa, a Međunarodni olimpijski komitet (MOK) radi na tome da nabavi vakcine koje će dobiti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju, sve kako bi najveći sportski događaj protekao bez problema.

– Iz ovog tela ne žele da “preskaču red” kada je u pitanju prioritet pri vakcinaciji, ali se nadaju da će učesnici Olimpijskih igara biti visoko na listi – prenosi “Gardijan”.

Britanski list navodi da su dobili uverenja da će Olimpijske igre biti održane prema planu bez obzira na skok u broju slučajeva u Japanu (5.307 u sredu), a upravo zbog toga je još više pojačana priča o vakcinaciji svih sportista.

Određeni članovi MOK-a veruju da “niko ne bi kukao” kada bi sportisti imali prioritet pri vakcinaciji, a da bi to omogućilo da se sportski događaj organizuje bez problema.

Prethodno je predsednik ovog tela Tomas Bah rekao da će predložiti sportistima da se vakcinišu pre dolaska na Olimpijske igre i da to neće biti uslov za učešće, pre svega jer se u vakcini nalazi i svinjski želatin, što neki izbegavaju zbog vere.

Ipak, “Gardijanu” je iz MOK-a rečeno da će uraditi sve da se što više stranih učesnika vakciniše pre Olimpijskih igara, a videćemo ko će to zaista i uraditi.

Prethodno je Novak Đoković, koji je nosio zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, kazao da nije siguran da li bi se vakcinisao protiv korona virusa, sem ako to ne bude obavezno da bi mogao da učestvuje na turnirima.