‘Zelena armija’ raznežila Obradovića ‘veličanstvenog’

Pobeda Panatinaikosa nad Fenerbahčeom sa 76:67 ostala je u senci dočeka koji je priređen treneru turske ekipe Željku Obradoviću.

Trofejni srpski stručnjak je od grčke ekipe stvorio evropskog giganta, a kako to domaćini cene, pokazali su poklonima i velikim natpisom “Kralj se vratio”.

– Proveo sam ovde najboljih 13 godina života, i emocije su velike, moram da zahvalim porodici Janakopulos, timu i navijačima za ovo što su učinili. Bilo je veoma lepo vratiti se, ali i teško. Sve što kažem, dolazi iz dubine srca. Sa košarkaške tačke gledišta, Panatinaikos je igrao mnogo bolje od nas, zaslužio je laku pobedu, što se i desilo. Posle ovog, situacija je postala teška po Fenerbahče, i ako se plasiramo u završnicu, biće to veliko iznenađenje. Sramota me je kako smo igrali u ovoj posebnoj noći za mene – rekao je Obradović.

Obradović je vodio Panatinaikos od 1999. do 2012. godine, a u ovom periodu je osvojio pet titula prvaka Evrope, zbog čega je predsednik Dimitris Janakopulos pozvao slavnog stručnjaka da se vrati u Atinu.