ŽELI DA BUDE KAO MESI: Priča o avganistanskom dečaku sa plastičnim dresom ganula planetu (FOTO)

Murtaza Ahmadi
Twitter/messi10stats

Petogodišnji Murtaza iz zabačenog dela Avganistana gde su i talibanski pobunjenici veliki je obožavalac Lionela Mesija i samu fudbalsku zvezdu je dirnuo kada mu je brat od plastičnih kesa napravio dres poznatog argentinskog fudbalera.

 

Mali Murtaza Ahamdi, sada stalno u dresu svog idola, postao je popularan na društvenim mrežama od kada je njegov stariji brat, 15-godišnji Homajun, stavio njegove fotografije na Fejsbuk.

Naš komšija je bacio neke plastične kese posle kupovine. Murtaza ih je skupio i zamolio da mu napravimo dres – ispričao je Homajun u intervjuu za Frans pres i dodao da Murtaza sada toliko voli dres da ga nikako ne skida i u njemu igra fudbal u dvorištu.

Murtaza živi u jednom zabačenom selu između Kabula i Kandahara.

Obožavam Mesija jer najbolje igra. Hoću i ja da budem kao Mesi kad porastem – izjavio je mali obožavalac.

Njegov otac je rekao da je siromašni zemljoradnik i da nema novca sinu da kupi pravi dres, ali bi voleo da Murtaza jednog dana postane “avganistanski Mesi”.

Priča o Murtazi je dirnula i korisnike Tvitera, odnosno odrasle obožavaoce fudbalera koji su preuzeli slike malog dečaka u dresu od plastičnih kesa.

Mesijev otac, Horhe, izjavio je Frans presu da zna da je najveći obožavalac njegovog sina u Avganistanu dodajući da sam Mesi želi nešto da učini svom fanu, ali je to za sada komplikovano zbog nestabilne situacije u toj zemlji.