Želi da nasledi Milinkovića: Bivši igrač Partizana se nameračio na klupu crno-belih

Grobari
Beta

Bivši fudbaler Partizana Ivan Tomić rekao je danas da želi da jednog dana postane trener tog kluba.

 

– Čim sam počeo da se bavim trenerskim poslom, logično da mi je bila želja da postanem trener Partizana. U tom klubu sam doživeo sve najlepše stvari kao igrač. Tako da mi je želja da jednog dana budem trener Partizana – rekao je Tomić u Bijeljini, gde prisustvuje međunarodnom Turniru prijateljstva.

Tomić je kazao da smatra da je Partizanu potreban „ozbiljan sistemski pristup, počevši od stila igre”.

– Partizan treba da igra shodno tradiciji kluba, poštujući sve generacije, legende koje su tu ostavile sebe i postigle rezultate. U tom smislu Partizan treba da bude dosledan sebi i napadačkom stilu. Nakon toga treba da ima trenera, igrački kadar, omladinsku školu. A, kada se te stvari postave, tek tada može da se govori o tome koje to pozicije nedostaju – kazao je Tomić.

On je istakao da želi da crno-beli uđu u Ligu šampiona, ali da su potrebne stvari koje Partizanu u nared nih pet do 10 godina mogu da donesu „mnogo objektivnije šanse da osvaja trofeje”.

Kao primer modela koji bi srpski timovi trebalo da slede, Tomić je naveo Čukarički.

– Ne bih iz ove pozicije da se pravim pametan. Smatram da Čukarički može da bude primer za to da, kada stvari stoje na svom mestu, za jako kratak vremenski period može da se dođe i do određenih rezultata.

On je dodao da Partizan živi od prodaje igrača, ali da određene stvari moraju da se znaju unapred, kako bi se napravile alternative ako dođe do neplaniranih prodaja, poput odlaskaPetra Škuletića i Danka Lazovića zimus.

Kao jedan od razloga zašto srpski klubovi ne mogu da se nadaju ulasku u grupnu fazu evropskih takmičenja, govoreći o slučaju Danila Pantića, Tomić je naveo rani odlazak mladih igrača u inostranstvo.

– Za mene je, kao nekoga ko radi u FSS i sa mladim igračima, katastrofalno da takav potencijal sa nepunih 18 godina napušta naš fudbal. Mislim da je to nešto čime bi trebalo da se bavimo i nešto što je duboko pustilo korenje. To je ono gde mi ne možemo da supstancu i materiju koju proizvodimo iskoristimo na pravi način.

Tomić je posebno istakao značaj Turnira prijateljstva, koji se u Bijeljini održava drugu godinu zaredom.

– Ja zaista smatram da je ovo sjajna inicijativa, i nadam se da će se turnir održati i narednih godina – rekao je Tomić.