“ŽELIMO DA PRUŽIMO NAŠU NAJBOLJU PARTIJU”: Odbojkaši Srbije protiv domaćina traže put do velikog finala

Odbojkaši su ostvarili cilj, pobedom nad najprijatnijim iznenađenjem šampionata (3:2) izborili su polufinale na 31. EP, ali su i svesni da moraju mnogo bolje da igraju u petak (20.45) u Parizu ukoliko žele da savladaju sjajnu Francusku. "Orlovi" prepuštaju ulogu favorita domaćinu, koji je briljirao u dosadašnjem delu šampionata.

Beta/AP

– Ukrajinci su igrali sjajno, ali smo im nekim svojim greškama dopustili da igraju još bolje. Srećom, na kraju je presudilo naše iskustvo. Sada sve zaboravljamo. Videli smo kako igraju Francuzi, u polufinalu moramo da pružimo našu najbolju partiju – ističe Aleksandar Atanasijević.

Korektor Srbije je lane u Varni na SP u Bugarskoj i Italiji bio najzaslužniji što su posle sedam godina savladali Francusku (3:2) na velikim takmičenjima.

– Moramo da budemo svesni da igrom koju smo pružili protiv Ukrajine ne možemo da se nadamo ulasku u finalu. Protiv Francuza moramo svi da igramo 30, 40 posto bolje. Preksinoć smo odigrali možda najlošiji meč na prvenstvu. Siguran sam da ćemo u Parizu pokazati da smo pravi igrači – naglašava Atanasijević.

Selektor Slobodan Kovač primećuje da se igrači protiv Ukrajine nisu pridržavali dogovora:

– Na kraju krajeva važan je rezultat. Ne može se uvek pobeđivati perfektnom igrom, mora da bude uspona i padova. Možda je bio prisutan strah od neuspeha – kaže Kovač za “Novosti”.

Strateg “orlova” i te kako ceni Francuze, ali podvlači da nisu nepobedivi:

– Igraju kod kuće, dobra su, ozbiljna reprezentacija. Ali, imaju i oni svoje probleme. Taktički su mnogo jaki, ali na fizičkom planu nedostaje im par centimetara, tako da mi moramo da iskoristimo naše fizički predispozicije. Imamo mogućnost da ih zaustavimo – objašnjava selektor Srbije.

Kovač nije propustio priliku da se ne osvrne na motivisanost ekipe:

– Stalno pričamo da naši protivnici imaju veći motiv od nas. Sada je i naš motiv veliki: prvo zbog ulaska u finale, a drugo da pokažemo Francuzima da smo ozbiljna reprezentacija pred evropske kvalifikacije za OI u Tokiju. U polufinalu nema kalkulacija, moramo da odigramo najbolje što možemo – kaže Slobodan Kovač.