Željko Obradović posle prolaska u F4: Kad ne bude strasti, napuštam košarku

Posle pobede nad aktuelnim evropskim prvakom Makabijem od 3:0 u seriji, Fenerbahče Željka Obradovića osigurao je prvo učešće na fajnal foru u istoriji kluba. Žoc zasluge za uspeh pripisuje igračima i objašnjava da će uvek ekipu voditi sa strašću, kao i da se neće smiriti do penzije.

 

Trener Fenerbahčea Željko Obradović veruje da je njegov tim sposoban da pobedi bilo koga, nakon što je izborio plasman na Fajnal-for Evrolige.

Turski tim je savladao Makabi 75:74 u Tel Avivu i preko prvaka Evrope prvi put u svojoj istoriji izborio učešće na završnom turniru elitnog takmičenja i postao tek drugi turski tim na fajnal foru posle Efesa i njihova dva vezana učešća početkom 2000-ih.

– Prvi deo EL smo igrali dobro, Top 16 smo počeli sa dva poraza protiv Olimpijakosa i CSKA, ali smo pobedili sve velike timove Evrope na gostovanjima. To znači da imamo veoma kvalitetan tim – rekao je Obradović.

U veoma neizvesnoj utakmicu u Tel Avivu, pobedu Feneru je polaganjem nekoliko sekundi pre kraja doneo Endu Gaudlok.

 

– Očekivao sam ovakvu utakmicu. Uvek je teško igrati ovde. Pošto su izgubili dva meča u Istanbulu bio sam siguran da će igrati agresivno. Sve smo promenili u drugoj četvrtini, pre svega ofanzivno, a u odbrani smo bili strpljiviji. Danas nismo igrali najbolje u napadu jer se igralo sporo. Mislim da je to naš najveći problem. Sada moramo malo da mislimo o turskom šampionatu i spremimo se za F4 – istakao je srpski trener.

Obradović će 13. put u trenerskoj karijeri učestvovati na F4, gde će se boriti za svoju devetu titulu prvaka Evrope.

Ključni ljudi su moji igrači. Posvetili su svoje vreme košarci i zbog toga možete da vidite koliko su srećni i uživaju u ovom momentu. Ako posao radiš koji voliš, to se onda ne naziva pritiskom, nego strašću. Znam kako izgledam na klupi, to je očigledno, ali to je moj način, ne znam za drugi. Ako budem miran jednog dana, znači da mi nije stalo, tada ću prestati da budem trener – zaključio je Obradović.

Finalni turnir Evrolige igraće se od 15-17. maja u Madridu.