Žerard Martino: Barselona je pobeđivala, dok ja nisam došao!

Uprkos pobedi protiv Atletik Bilbaoa u sinoćnjem susretu španskog prvenstva Žerard Martino i dalje smatra kako on snosi odgovornost za neuspešnu Barseloninu sezonu

Kup kralja i Ligu prvaka Barselona je izgubila, ostalo je još prvenstvo gde su šanse za naslov male. Barseloni trebaju porazi madridskih klubova Atletika i Reala, a Žerardo Martino bez obzira na završetak sezone preuzima potpunu odgovornost za rezultat.

– Sve što možemo u ovom trenutku je pokušavati pobeđivati i nadati se kiksevima Atletika i Reala. Titula prvaka promenila bi pogled na sezonu. Svestan sam da je Barselona pobeđivala pre nego što sam ja došao, a sada nije tako i za to preuzimam odgovornost – rekao je Martino nakon pobede protiv Baska.

 

– Igrali smo dobro, ali nismo mogli realizovati brojne prilike. Jednostavno nas nije hteo gol. Dobra je stvar da poraz od Granade očigledno nije negativno uticao na igrače, imali smo igru, odlične asistencije i puno prilika.

Sesk Fabregas zaradio je zvižduke navijača, ali Martino ne smatra da će to previše uticati na njega.

– Nemam neko posebno mišljenje o tome. Sesk je vrlo hrabar igrač i ne boji se uzeti loptu. On je sjajan karakter, uvek želi da igra i ne boji se grešaka.

Posebno dobru utakmicu odigrao je Lajonel Mesi koji je i doneo pobedu Barseloni fantastičnim slobodnim udarcem.

– Uvek je teško kada se igrači brane s puno igrača, Mesi nije nešto posebno menjao svoju igru, ali ovde se jednostavno osećao nešto bolje. Nismo posebno razgovarali uoči ovog susreta, nije bilo razloga za to, razgovaramo o nekim drugim stvarima. Znam da će od 100 utakmica u njih 99 odigrati dobro. ovo je bila teška nedelja za njega i drago mi je što je odlučio utakmicu – dodaje Martino