Žestoka kazna za genseka Zvezde: Terzić suspendovan na šest meseci

Vršioc dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić suspendovan je na šest meseci od strane Disciplinske komisije FSS.

On je odgovorio da ga ne dotiču odluke ‘Karadžićevih organa’.

Terzić neće moći da obavlja funkciju u Zvezdi, ali i u Zajednici klubova Jelen Superlige. Odluka je donesena na osnovu Terzićevog neovlašćenog ulaska u restriktivni prostor i sudijsku svlačionicu po završetku meča 5. kola JSL Napredak – Crvena zvezda.

Članovi komisije su ovu kaznu izrekli na osnovu izveštaja i dopunskog izveštaja delegata utakmice Dragana Denčića.

Na ovu odluku Terzić ima pravo žalbe FSS u roku od osam dana.

– Po završetku utakmice, dok sam u sudijskoj svlačionici sa glavnim sudijom sravnjivao podatke, u svlačionicu je provalio vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić i verbalno napao sudiju Santrača… Zatim je sa stola uzeo flašu kisele vode (1,5 litara) i besno je tresnuo o pod. Nakon intervencije redarske službe napustio je svlačionicu – piše između ostalog u izveštaju Disciplinske komisije.

– Ne dotiču me odluke (predsednik FSS Tomislav) Karadžićevih organa – rekao je kratko Terzić agenciji Beta.

Terzić je suspendovan jer je po završetku utakmice Napretka i Crvene zvezde (0:0), nezadovoljan sudjenjem, verbalno napao sudiju Dejana Santrača i neovlašćeno ušao u sudijsku svlačionicu na stadionu.

Predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović nedostupan je za komentar i očekuje se da će se ta organizacija oglasiti zvaničnim saopštenjem. Posle utakmice sa Napretkom Zvezda je ušla u sukob sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem i zatražila je da podnese ostavku.