Žestoka kazna za Ninkovića, pauzira četiri meča zbog crvenog kartona

Disciplinska komisija FSS kaznila je Nikolu Ninkovića sa četiri utakmice neigranja, zbog isključenja na meču Partizan – Radnički Niš.

Ninković je posle jedne gužve s leđa uhvatio za glavu Nikolu Ćuluma i odgurnuo ga, a igrač Radničkog je zbog isključenja dobio jedan meč suspenzije.

Disciplinski sudija Slobodan Pajović kaže da se prilikom donošenja odluke vodilo računa o težini načinjenog prekršaja, ali i o tome da Ninkoviću ovo nije prvi put.

– Ono što je Ninković uradio je samo po sebi okvalifikovano kao teži disciplinski prekršaj, jer se radi o udaranju protivničkog igrača bez lopte. Svakako da se prilikom izricanja kazne vodila računa i o tome da je Ninković povratnik i da je ranije kažnjavan zbog kršenja discipline – rekao je Pajović, a prenose Večernje novosti.

Kazna za takav prekršaj obično iznosi dve utakmice, ali je Ninkovićeva istorija incidenata uticala da suspenzija poraste na četiri.

– Ne znam šta bih rekao u ovom trenutku, utisci posle saznanja o visini kazne su još sveži. Nikola je odmah posle utakmice uvideo da je pogrešio, shvatio je i priznao da je kriv. On poseduje višak energije, koji mi svi u klubu pokušavamo da usmerimo na pravi način i nadam se da ćemo u tome i uspeti, naravno, ne mogu da tvrdim – rekao je sportski direktor Partizana Albert Nađ.

Nađu nije potpuno jasan način na koji je odluka donesena, pa će verovatno uslediti žalba Partizana.

– Prvenstveno tu mislim na visinu kazne. Svi mi dobro znamo da je Ninković kriv i da je zaslužio isključenje, samim tim i adekvatnu kaznu, međutim, četiri utakmice je mnogo. Verujem da će izrečena kazna uticati na Ninkovićevo ponašanje i da će ga toliko odsustvo iz tima naterati da ubuduće dobro razmisli pre bilo kakve reakcije. Nije mi jasno kako može da bude tolika razlika između dve kazne, a posebno je nejasno kako je kazna samo jedan meč, ako se za direktan crveni karton dobijaju minimum dva meča – zaključio je Nađ.