Žestoki poraz Partizana u Stožicama, Ljubljančani se poigravali! Olimpija – Partizan 87:58

Košarkaši Partizana zabeležili su treći poraz u četiri kola ABA lige pošto su u Ljubljani poraženi od Olimpije sa ubedljivih 87:58.

Crno-beli u prva četiri kola imaju tri poraza. Partizan je u Ljubljani upisao četvrti uzastopni poraz u dva takmičenja.

Sa druge strane, Olimpija je ostvarila treću pobedu na startu regionalne lige.

Blaž Mahkovic je bio najefikasniji u Olimpiji sa 19 poena, Salin je dodao 10 poena, dok je Begić dodao je 7 poena uz čak 6 blokada.

U timu Partizana Edo Murić je upisao 17 poena, Đorđe Gagić je ubacio 14 poena uz 10 skokova, dok je Milutinov zabeležio je 18 poena i 8 skokova.

Izabranike trenera Duška Vujoševića u sredu očekuje duel sa Banvitom u drugom kolu Evrokupa, kada će za Partizan debitovati povratnik Milan Mačvan. Crno-beli u sledećem kolu ABA lige dočekuju ekipu Metalca.

Najava i tok meča:

Košarkaši Partizana u derbiju 4. kola ABA lige gostuju ljubljanskoj Olimpiji. Crno-beli su u prva tri kola doživeli dva poraza i iz tog razloga ne bi smeli da dozvole novi neuspeh.

Sa druge strane, Olimpija se dobro pojačala, ostvarila je dve pobede na startu regionalne lige i svakako pretenduje na visok plasman.

Partizan, koji je vezao tri uzastopna poraza u dva takmičenja, na ovom meču neće moći da računa na najnovije pojačanje Milana Mačvana, koji nije registrovan, kao ni na duže povređenog Dragana Milosavljevića.

Do kraja dana igraju i ostali srpski predstavnici – od 19 sati Metalac gostuje Cedeviti, a od 21 čas igraju Crvena zvezda i Mega Vizura.

 

Prva četvrtina – 22:18

Slovenac u redovima crno-belih, Murić, otvorio je meč sa pet poena, a lep potez ostvario je Ggagić kada je lepo zakucao. Međutim, trojke ‘zelenih’ su bile dovoljne za početno vođstvo – 8:7.

Partizan je bio solidan u napadu, ali su izgubljene lopte bile problem. Upravo posle jedne je Mahković zakucao loptu u kontri za vođstvo Olimpije 17:13 i tajm aut crno-belih.

Vodila je Olimpija i sa šest poena razlike, Bezbradica je potom vezao pet poena i doveo Partizan na -2, ali je Omić u poslednjoj sekundi pogodio za 22:18 na kraju prve četvrtine.

Druga četvrtina – 23:15

Domaći su nastavili da stvaraju otvorene pozicije za šut za tri poena – pogodili su Marineli i Hrovat za +6, ali je Partizan sa druge strane bio odličan u ofanzivnom skoku i zahvaljujući Gagiću je držao priključak.

Obe ekipe napravile su po nekoliko grešaka u napadu, Olimpija je čuvala prednost, a sredinom drugog perioda Marinović je pogodio trojku za 35:28.

Crno-beli su zonom u dobroj meri osujetili napad Olimpije, ali to nisu u dovoljnoj meri iskoristili u napadu kako bi smanjili prednost. Ipak, Ljubljančani su se navikli na tu vrstu odbrane, nastavili su da pogađaju trojke, pa su posle koševa Nikolova i Salina na poluvreme otišli sa 12 poena viška – 45:33.

 

Treća četvrtina – 17:12

Na početku drugog poluvremena i jedni i drugi su teško pronalazili put do koša – Olimpija je dala četiri poena i stigla do +16, a Partizan je post od četiri minuta prekinuo zakucavanjem Gagića za 49:35.

Uprkos tom košu, ekipa Duška Vujoševića teško je dolazila do poena iz reketa, pošto je Begić bio neprelazan (šest rampi). Ubrzo je Olimpija stigla i do 17 poena viška – Partizan je u dva navrata vezao po četiri poena, ali su domaći trojkama Horvata i Salina čuvali +17, koliko je i bilo na kraju trećeg perioda (62:45).

Četvrta četvrtina – 25:13

Tri vezane izgubljene lopte Partizana i laki poeni iz kontre Olimpije definitivno su odlučili meč, a do kraja su Ljubljančani rutinski priveli meč kraju, uz koš koji će se dugo prepričavati i koji je podigao publiku na noge – lopta je izlazila u aut iza koša, Mahkovic je bacio loptu u visokom luku ne bi li je vratio u teren, a ona je prošla kroz obruč.

Do kraja je Olimpija dodatno uvećala prednost i ostvarila je veoma ubedljivu pobedu.