Žestoko u Bakuu: Navijači Nefčija kamenicama zasuli igrače Partizana

Autobus sa fudbalerima i članovima stručnog štaba FK Partizan kamenovan je večeras u prestonici Azerbejdžana, a prava je sreća što niko nije povređen.

Huligani koji se predstavljaju kao navijači Nefčija kamenicama su zasuli autobus sa fudbalerima i stručnim štabom FK Partizan koji se tokom večeri vraćao sa stadiona na kojem se igra sutrašnja utakmica.

Autobus je zasut kamenicama, flašama i upaljačima, a čini se da je incident usko povezan sa onim koji se dogodio u Beogradu, pišu Sportske.net.

Naime, pre polaska crno-belih na revanš u Azerbejdžanu nepoznati počinioci slikali su spomenik bivšem predsedniku zakavkaske zemlje Hejdaru Alijevu sa jermenskom zastavom što je shvaćeno kao ozbiljna provokacija.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se na potstamentu spomenika Alijevu u Tašmajdanskom parku vidi jermenska zastava. Objavljene su i fotografije mladića koji pokazuje srednji prst pred spomenikom Alijevu.

Srećom, večerašnji incident u Bakuu rezultirao je samo polomljenim staklima na autobusu koji je prevozio fudbalere Partizana a povređenih nije bilo.

U svakom slučaju, strasti su se nepotrebno rasplamsale pred revanš utakmicu koja odlučuje o tome koji će klub u grupnu fazu LE.