Žetva trofeja sjajnog Portugalca: Ronaldo primio ‘Zlatnu kopačku’ treći put

Najbolji igrač sveta za 2013. godinu Kristijano Ronaldo primio je 'Zlatnu kopačku' - koju je dobio i Urugvajac Luis Suarez, za najboljeg strelca Evrope prošle sezone.

Dvadesetdevetogodišnji Ronaldo je treći put u karijeri nagrađen “Zlatnom kopačkom”, koju je ovoga puta podelio sa urugvajskim napadačem, koji je postigao isti broj golova – 31.

Ronaldo je jedan od favorita za dobijanje još jedne uzastopne “Zlatne lopte”, koja se u januaru dodeljuje za igrača godine.

Ronaldo je izjavio prilikom prijema nagrade da veruje da će “u budućnosti biti smatran za jednog od najvećih fudbalera svih vremena”.

– Stalno težim savršenstvu i to mi je svakodnevni zadatak – rekao je Ronaldo i naglasio da nikada ne živi “od lovorika”.

– Poštujem šta ljudi misle, ali gradim karijeru korak po korak. Preda mnom je još dug put i kada mi se jednog dana završi karijera pogledaću iza sebe da vidim da li sam među najboljima u istoriji. Nadam se da ću biti – rekao je Ronaldo.

On nije želeo da odbaci mogućnost da produži ugovor sa Realom i posle 2018.

– Najviše od svega volimj da pobeđujem. Nadam se da ću igrati za Real do 33. godine i videćemo da li ću moći da ostanem u klubu još nekoliko godina – rekao je Ronaldo.

Njegova blistava forma nastavila se i ove sezone, pošto je do sada postigao 22 gola u 16 utakmica, čime je pomogao Realu da zauzme vodeće mesto u Primeri i da se plasira među 16 najboljih timova u Ligi šampiona.