ZLATNE DEVOJKE IZ DRUGOG UGLA: Stefana i Tijana otkrile ŠTA IM NAJVIŠE NEDOSTAJE

Saigračice, cimerke, svetske šampionke, ali i mnogo više od toga – Stefana Veljković i Tijana Bošković danas su i bliske prijateljice. Prvi put su se srele još 2010. godine, i ne sluteći da će samo četiri godine nakon toga zaigrati zajedno u reprezentaciji. Nedavno su se vratile sa šampionata održanog u Japanu, gde su ostvarile istorijski uspeh osvojivši, po prvi put u istoriji srpske odbojke, zlatnu medalju.

Promo/P. Milosavljević

Pune utisaka, pozitivne energije i dobrog raspoloženja, sreli smo ih na fotografisanju za novi adidas Statement Collection, gde su nam otkrile kakve su van terena, koju muziku slušaju, šta najviše vole da jedu, gde izlaze i još mnogo toga.

Ono što smo odmah primetili jeste da ove dve uspešne sportistkinje uopšte nisu zahtevne. Sve što im je bilo potrebno kako bi se osvežile u pauzi na setu, jesu sendviči, voda i kafa. Kako kažu, nisu izbirljive kada je reč o hrani, međutim, otkrile su nam da jednim japanskim specijalitetom nisu bile baš oduševljene.

– Često putujemo i prinuđene smo da jedemo jela iz različitih nacionalnih kuhinja. Tako je bilo i ovog puta. U Japanu je tradicionalno jelo suši, a ja baš i nisam ljubitelj sirove ribe. Pored ovog specijaliteta, na meniju je uglavnom bio pirinač u različitim kombinacijama, koga nam je posle nekog vremena već bilo dosta. Kada dođem kući, najviše mi prija pasulj i čorba. prava domaća kuhinja – otkrila je Tijana Bošković.

U pauzama sezona, koristi svaki slobodan trenutak da poseti rodni kraj, Bileću, gde se rado sretne sa društvom iz školskih dana.

– Jako sam ponosna na činjenicu da me prijatelji iz perioda osnovne i srednje škole doživljavaju isto kao i pre mojih uspeha. Ne gledaju me kao zvezdu ili nekoga ko je iznad njih. Svaki put kad se vratim u Hercegovinu, preplave me divna osećanja. Uvek me iznova iznenadi koliko me ljudi tamo prate i podržavaju, i osetim koliku mi ljubav šalju. Naravno, tu su i mama, tata, bake i deke, koji mi dok sam kod kuće uvek udovoljavaju, što je divan osećaj – kaže mlada Bilećanka.

I Stefani Veljković često nedostaje druženje sa porodicom, kao i Beograd. Iako je rođena u Jagodini, Stefana se već sa 14 godina doselila u prestonicu, gde obožava da provodi slobodno vreme.

– Mnogo mi nedostaje Beograd, pogotovo zimi. Preko leta sam koliko-toliko ipak tu sa reprezentacijom, pa onda i osetim atmosferu našeg glavnog grada, ali nekako sam potpuno zaboravila kako sve to izgleda tokom zime. Nedostaje mi onaj osećaj kada je napolju hladno, pa sa društvom pobegnem u neki topli kafić, naručimo čaj ili kafu, i onda satima uživamo i pričamo. Tada je obično i sezona koncerata na koje mnogo volim da idem. Nažalost, retko za to pronalazim vremena, pa je poslednji koncert na kom sam bila AC/DC, što je bilo baš, baš davno – priča naš srednji bloker i dodaje da nikada neće preboleti što je propustila koncert Zdravka Čolića.

Stefana nije ljubitelj klasičnih noćnih izlazaka, iako Beograd nudi mnoštvo opcija. Kako kaže, ona je više “dnevni tip“, a uveče preferira da ode na večeru sa prijateljima, ili da ostane kod kuće sa dečkom.

Na temu muško-ženskih odnosa ne voli mnogo da priča, ali nam je otkrila da joj podrška koju dobija od partnera mnogo znači.

– Mi smo kao i svaki drugi par. Umemo da se posvađamo, ali odmah i da se pomirimo. On je uvek tu za mene, što mi je najvažnije. Srećna sam što trenutno oboje igramo u Italiji, pa možemo dosta vremena da provedemo zajedno – ističe Veljkovićeva, koja je već neko vreme u vezi sa našim uspešnim odbojkašem Srećkom Lisincem.

Kada je reč o odnosu naše dve sagovornice, jednoglasno su potvrdile da nikada nisu imale ni najmanji konflikt.

– Stefi je zaista sjajna i opuštena devojka. Posle toliko godina, navikle smo jedna na drugu, uvek se podržavamo, dobro zabavljamo, volimo da provodimo vreme zajedno, a to su samo neki od razloga našeg dobrog odnosa još od prvog dana – otkriva MVP Svetskog prvenstva u Japanu, dok je i Stefana imala samo reči hvale.

Obe su se izvrsno snašle u ulozi modela pozirajuću pred objektivom, pa smo proverili u čemu se najbolje osećaju kada nisu na terenu. Ponovo su bile usaglašene – opuštena, sportska varijanta je nešto što im najviše odgovara.

– Važno mi je da mi garderoba prija. Ne volim da me bilo šta steže i zato uvek biram neobične, ali udobne komade, baš kao što su helanke i topovi iz nove Statement Collection – rekla je Stefana.

Kao uspešne sportistkinje, smatraju da su zdravlje i briga o sebi veoma važni u životu svake žene, i zato pozivaju sve zainteresovane dame da prisustvuju trećem adidas trening danu, pod nazivom Three Ways To Create, koji će se održati u subotu, 17. novembra, od 10 do 18:30 časova, u Kluzu.

– Reč je o sjajnom programu za žene koji sadrži više od 20 različitih besplatnih treninga sa iskusnim instruktorima, od joge, preko pilatesa i boksa, do spininga. Ja bih se najradije oprobala u boksu, ali zbog obaveza u klubu, nažalost, moraću to da ostavim za drugi put – kaže Tijana kroz osmeh.

Na kraju razgovora, naše svetske šampionke osvrnule su se na buduće planove i želje. Kako kažu, planiraju još mnogo pobeda, a jedna od njih je svakako i zlato na Olimpijskim igrama, koje se za dve godine održavaju u Tokiju.