Zorana Arunović ‘upucala’ prvo mesto

Zorana Arunović osvojila je prvo mesto u gađanju MK pištoljem na takmičenju u Frankfurtu u Nemačkoj dok je Jasna Šekarić zauzela šestu poziciju.

Prvog dana u gađanju vazdušnim pištoljem, Arunovićeva je bila druga, a Šekarićeva peta.

U osnovnom delu MK pištoljem Arunovićeva je imala 587 krugova (precizno 292, brza paljba 295) dok je Jasna Šekarić „ubila” 577 krugova (286 i 291) što im je bilo dodoljno za plasman  u polufinale.

– U polufinalu, Zorana Arunović je odmah izbila na prvu poziciju, koju je do kraja zadržala, dok je Jasna Šekarić trećom serijom u kojoj je “ubila” samo jedan “hit” ispala iz borbe za medalju. U sledećoj je imala četiri “hita”, ali je treća skupo koštala. Zorana je ubila 18 hitova, a Jasna 13. Za ulazak u borbu za medalju trebalo je 14 hitova. – kaže trener reprezentacije Jelena Arunović. – U borbi za bronzu trijumfovala je Poljakinja Kviatkovska, pobedom od 7:1 nad Mađaricom Babić, koja je juniorska vicešampionka sveta. U borbi za zlato sastale su se Nemica Stefani Turman i Zorana. Zorana je pobedila rezultatom 7:1 i revanširala joj se za poraz u finalu vazdušnim pištoljem. U prvih pet hitaca bile su izjednačene, da bi sve naredne serije Zorana Artunović dobila, za ubedljiv trijumf.

Srpske olimpijke nastavljaju u Frakfurtu u odličnim uslovima pripreme za Svetske  kupove u Minhenu (6.-12. jun) i Mariboru (13.-20. jun).

– Sa nama su reprezentacije Belorusije, Poljske i deo nemačke selekcije – objasnila je Arunovićeva. – Radićemo vazdušnim i MK pištoljem do 6. juna kada ćemo se da se priključimo reprezentaciji u Minhenu, kaže Zorana za zvanični sajt.