Zorana Arunović upucala zlato! Novo odličje za Srbiju u Bakuu

arunovic
beta

Zorana Arunović osvojila je četvrtu zlatnu medalju za našu zemlju na Evropskim igrama u Azerbejdžanu. Srpska reprezentativka je u pravom trenutku ostvarila najbolji rezultat u poslednje dve godine - 199,5 krugova, zahvaljujući kojem je trijumfovala u disciplini vazdušni pištolj sa deset metara.

 

 Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj sa deset metara na prvim Evropskim igrama u Bakuu.

Arunović je do zlata stigla rezultatom 199,5 krugova.

Jako dobar meč i dobar kvalifikacioni rezutat. Bilo mi je dosta teško, ali sam uspela da prevaziđem neke probleme koji su me mučili. Ovo mi je praktično najbolji rezultat u poslednje dve godine i srećna sam što sam konačno, posle nekog vremena uspela da uzmem medalju i napolju – rekla je Arunović po osvajanju zlatne medalje za Srbiju.

Srebro je osvojila Sonja Franket iz Španije sa 196,3 krugova, dok je bronza pripala Viktoriji Čaikovoj iz Belorusije sa 177,4 kruga.

Druga predstavnica Srbije u disciplini vazdušni pištolj, Bobana Veličković zauzela je 14. mesto u kvalifikacijama i nije uspela da se plasira u finale.

Zlato Zorane Arunović je četvrto najsjajnije odličje za Srbiju u Bakuu i ukupno sedma medalja.